Az bilinen kullanışlı uygulamalar

Arşiv.
Arşiv.

Teknoloji günden güne gelişiyor ve her an bir yenilik daha hayatımıza giriyor. Akıp giden zamanı elimizde tutamasak da en verimli şekilde değerlendirebiliriz. İşte bu yenilikleri araç olarak kullanıp zamanın niteliğini artırabilir, yaşam doyumumuzu bir tık öteye taşıyabiliriz. Çok fazla popüler olmasa da keşfedilmek için sıraya girmiş onlarca uygulamadan başucu diyebileceğimiz 5 mobil uygulamayı sizlerle paylaşmak istedik. Keyifli okumalar.

Khan Academy

Temelden üniversiteye birçok ders videolarının bulunduğu, sanattan tarihe, ekonomiden bilişim alanına kadar 1400’den fazla eğitici videoyla desteklenmiş bir uygulama. Bu kadar bilgi birikimini paraya dönüştürmek yerine ücretsiz olarak dünyaya sunuyor. Mottosu da bir hayli etkileyici: “Tek bir şeyi bilmelisin: Her şeyi öğrenebilirsin.”

1000Kitap

Her insanın en az bin kitap okumasını amaçlayan bu uygulama, kitap okuma bilincini sayısız insana kazandırmayı amaçlıyor. Okuduğunuz kitaplardan alıntılar yapabilir, diğer insanların alıntılarını okuyabilir ve paylaşımda bulunabilirsiniz. Okumak istediğiniz bir kitap hakkında yapılan yorumlar, inceleme ve analizler size fikir verebilir. Adeta kitap kurtlarının sofrası diyebileceğimiz bu etkileşimli sosyal ağ uygulamasını keşfedin.

Webtoon

Webtoon okumanın bir kültür haline geldiğini biliyor muydunuz? Son yıllarda anime çalışmalara olan ilgi bu uygulamaya olan talebi de artırmış durumda. Çizgi roman ve manga eserleri de burada okuyabilir, bu yazın alanında deneyim kazanabilirsiniz. Üstelik yazdığınız hikâyeleri drama, aksiyon, macera gibi pek çok çizim türü ile zenginleştirebilir, bu platformda sayısız özgün eserler oluşturabilirsiniz.

aNdClip Free

Bazen önemli gördüğümüz bir metni ya da gelen bir mesajı uzun süreli saklamak isteriz. Bu önemli bir şifre, ders notu ya da telefon numarası da olabilir. Bu program siz unutsanız da kopyaladığınız ne varsa atıyor hafızaya. Mobilinizde anlık olarak kopyaladığınız her yazı doğrudan bu programda arşivleniyor. Cebinizde her an bir not defteri taşıdığınızı hayal edin. Tabii bu, aynı zamanda biraz da ürkütücü.

Akademia

Akademia, içerisinde astronomiden tarihe, spordan psikolojiye çeşitli kategorilerde binlerce makale bulunduran bir mobil kültür havuzudur. İlgi alanlarınız konusunda kendinizi geliştirebilir, farklı alanlarda yeni bilgiler keşfedebilirsiniz. İster popüler makaleler okuyabilir ister rastgele seçeneği ile okuduğunuz yazıları favorilere ekleyebilirsiniz. Üstelik programın arayüzü de oldukça göz alıcı. Akademia ile öğrenmenin sınırı olmadığını bir kez daha göreceksiniz.