Baharı rengarenk karşıla: Sokak stili

Evde kala kala eşofmanlarımızla neredeyse bütünleşmiştik.
Evde kala kala eşofmanlarımızla neredeyse bütünleşmiştik.

Kimisi kışı çok sever ama açıkçısı benim için, birkaç gün karın güzelliğini yaşadıktan sonrası kasvet.

Neyse ki bahar geldi, artık rahat ve daha renkliyiz. Tıpkı tabiat gibi. Rengarenk, yumuşacık oversize montlarla, içini rahatça doldurabileceğimiz orta boy çantalarla, altına ne uyar diye düşünmeden giydiğimiz ayakkabılarla bahara ayak uydurmak kolay olacak.

Moda dediğin zaten kendini içinde iyi hissettiğin kombin değil mi? Öyleyse “moda budur” diye bakmadan rahatlığımızı ön plana çıkarma zamanı. Sokak stili bu fikirden yola çıkılarak oluşturulmuş, gelmiş geçmiş en rahat moda.

Her renkten, her tarzdan insanın bulunduğu sokakların modasından klasik, kurallı bir moda oluşturulmasını bekleyemeyiz. Sokaklardaki renklerden, farklılıklardan ilham alan, herkesin kendine has tarzını yorumlamasıyla, kombinine yansıtmasıyla ortaya çıkan bir moda. Dışarı çıkamadığımız pandemi günlerinde hepimiz şıkır şıkır giyinmenin hayalini kurduk ama özgür olduğumuzda fark ettiğimiz küçük bir durum vardı: Evde kala kala eşofmanlarımızla neredeyse bütünleşmiştik. Bütün dünya aynı durumu yaşamış olacak ki eşofman, modanın içinde kendine kocaman bir yer buldu. Güzel de oldu. Hem kızlar için hem de erkekler için olmazsa olmaz eşofmanlar… Gece dışarı çıkarken de gündüz arkadaşlarla takılırken de… Eşofman bu, kankan gibi her ortama uyar. Saat, bileklik, kolye gibi aksesuarları bile eşofmanlarınla kombinleyebilirsin.

Sadece eşofmanlar değil, zamansız birçok parçayı sokak stilinde değerlendirebilirsin. Baskılı, baskısız, renkli, kollu, kolsuz tişörtler dolabının temel parçaları. Onların üzerine inşa edeceğiz bütün kombinlerini. Bu tişörtleri yırtık kotlarla, bol salaş pantolonlarla ya da İtalyan kesim pantolonlarla kullanabilirsin. Yanına bir zincir ya da metal bir kemerle zenginleştirebilirsin. Üzerini ister gömlekle hareketlendir istersen de deri ya da kot ceketle. Unutma, tarzın karakterini yansıtır.

Bu baharda sokakları renkli şapkalar şenlendirmeye devam edecek. Bereler de özellikle erkekler için cool bir alternatif ancak hem kızlar hem de erkekler için şapka, auramızı değiştirecek; kabul edelim. Haydi, baharın tadını çıkar ve baharı, özgür ruhunu, gençliğin dinamizmini kombinlerine yansıtmayı unutma! Sokak da sensin, stil de!