Girişimcilik, yazılım ve spor

Furkan Kaya, kendi alanının en yetkin ve en çok rağbet gören isimlerinden birine dönüşmüş durumda.
Furkan Kaya, kendi alanının en yetkin ve en çok rağbet gören isimlerinden birine dönüşmüş durumda.

Başlıkta saydığımız üç farklı alan da bugünün gençleri için gerçek birer hedef ve hatta motivasyon kaynağı konumunda. Birçok genç; girişimci olmayı, yazılım üretebilmeyi ve spor konusunda gelişmeyi her şeyden çok istiyor. Peki şimdi, bu üçünü birleştirerek hayatına devam eden ve oldukça başarılı bir isme dönüşen birinden bahsetsek nasıl olur?

Furkan Kaya, daha yaygın ismiyle AğırSağlam… Bugünlerde henüz 28 yaşında olan gerçek bir girişimciden bahsedeceğiz. Spor hayatına çok erken yaşlarda başlayıp hayal ettiği birçok teknik özelliğe kısa sürede ulaşan gerçek bir ‘azim örneğiyle’ karşı karşıyayız.

Her şey, kendi vücudunu yağ oranı ve kas gücü konusunda ideal noktaya getirmek için gösterdiği yoğun çabayı insanlarla da paylaşmaya karar veren bir gencin işe koyulmasıyla başladı. Onunla sosyal medyada karşılaşan hemen herkes; ‘ücretsiz tavsiye içeriklerinden’ faydalanıyor, AğırSağlam’ın takipçi sayısı da günden güne artıyordu. Instagram’dan YouTube’a taşınan içerikler onu bir sosyal medya girişimcisi yapmaya yetti. Yüz binlerce insan tarafından takip edilen Kaya’nın her paylaşımı binlerce beğeni ve paylaşım alırken onun girişimcilik yaklaşımı da iyiden iyiye belirginleşmeye başladı. Hemen her girişimcinin mutlaka sorması gereken soru onun için de aktif hale gelmişti: “Ben bilgi ve deneyimimi bir gelire nasıl dönüştürebilirim?”

Tam da bu noktada, bu sorudan hemen sonra Furkan Kaya için kendi özelliklerini masaya koyma zamanı geldi. O bir mühendisti, sporla yakından ilgileniyor ve girişimciliğe de yatkın olduğunu biliyordu. İrili ufaklı birkaç yatırım aldıktan sonra spor eğitimlerini ücretli ve kompakt paketlere dönüştürdü. Anlatabileceği, değer katabileceği hemen her alanda özel eğitim setleri oluşturup bunlara birey bazlı dokunuşlar da ekleyen Kaya, bilinirliğini ve gelirlerini artırmaya başladı. Web sitesi ve geliştirdiği uygulama; AğırSağlam takma adının sporla ilgilenen çok sayıda insan için güçlü anlamlar ifade etmesine yetti. Girişimciliğin altın kurallarından birine de bu noktada dahil oldu. “Perspektifimi ve etkilediğim kitleyi nasıl genişletebilirim?” sorusuyla pandemide artan “evde spor” alışkanlıklarını spor ürünleri üretip satma işlemine dönüştürdü.

Bugünlerde; özel beslenme ve egzersiz programlarının yanı sıra spor giyimi, ekipman ve aksesuarları da portföyüne ekleyen Furkan Kaya, kendi alanının en yetkin ve en çok rağbet gören isimlerinden birine dönüşmüş durumda.

Girişimcilik söz konusu olduğunda sahip olunan yetenek yahut bilgilerin mutlaka bir yerlerde işe yarayacağını unutmamak gerek. Furkan Kaya’nın net bir örnek oluşturarak önümüze koyduğu yönergeyi incelediğimizde birkaç anahtara birden ulaşabiliyoruz. İlgi alanları ve alınan eğitimin birleştiği yerde verilen doğru kararlar iyi bir girişimin ilk adımı olabilir. Şu an bu yazının sonlarına yaklaşırken “Ben neler biliyorum, nelere sahibim ve hangi alanda fark ortaya koyabilirim?” sorularını sormanın tam zamanı. Bulunulan konumdan daha ileri gitmek için bir yerlerden başlamak şart. İlk adımı atan herkes; ismini Furkan Kaya ve diğer başarılı girişimcilerin yanına yazdırabilir. O meşhur ilk adım için bugün en uygun gün olabilir.