Haydi biraz renklenelim

Süper bir tarif geliyor.
Süper bir tarif geliyor.

Siz farkında olun ya da olmayın, ömrünüze kuş bakışı bakıldığın da hayatınızın en hareketli yıllarını geçirdiğinizi söyleyebiliriz.

Tabi bunu şu an fark etmiyor olabilirsiniz. Bazı sabahlar gözlerinizi açmak zor gelir, güneş yüzünüze vurana kadar yataktan kalmak istemezsiniz. Kış aylarında o güneşi görmek pek mümkün olmadığından sabahlar işkenceye dönebilir.

Biz bunun bedensel bir yorgunluk olduğunu düşünürüz. Aslında mental yorgunluk dediğimiz zihinsel bir olaydır. Bir önceki günün stresi, vücudumuza aldığımız radyasyon ve yorgunluklar yeni bir güne gözlerimizi açarken, zihnimizin bizi soğuk ve karanlık günlerde yanıltmasın a sebep olabilir. Bu yeni gün diğer günlerden farklıymışçasına moralimiz bozabilir. Bu duruma izin vermemek için bedenimizi canlandırıp renklendirebiliriz. Bu renklenme işini de meyvelerle yapabiliriz.

Özellikle sabahları erken vakitlerde enerjimizi alırsak hem gün içinde yavaşlamaz hem de bir sonraki güne depomuzdaki enerjimizle başlamış oluruz. Toronto Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre insanların %75’inin zihinsel olarak en etkin olduğu saatler sabah 09-11 arası. Sabah 09.00’dan önce uyanıp güne hazırlık yapmak sizi rahatlıkla geleceğe de hazırlayacaktır. Erken kalkan yol alır diye boşuna dememişler.

O zaman anlaşıyoruz, niyet ettik, niyet eyledik sabahları güne enerjik başlamaya.

Haydi başlayalım: Sabah uyanır uyanmaz 5-6 çeşit meyveyi üst üste yiyemeyeceğimiz için sularını içmeyi önereceğim. Meyvelerin vereceği enerji ne karanlık havaya, ne soğuk odaya ne de strese bakar olacak. Bir anda kendinizi 3 mahalle ötedeki fırına simit almaya gidecek gibi hissedeceksiniz. Hem de koşarak :)

Öncelikle katı meyve sıkacağına ihtiyacımız var. Birkaç tane de metabolizma hızlandıracak meyveye. Süper bir tarif geliyor.

Renkli Enerji İçeceği

1 adet havuç, 1 ince dilim kök zencefil, 2 portakal, 1 nar, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zerdeçal, 1 çimdik karabiber, Süslemek için 1 yaprak nane.

Güne bu içecekle başladıktan sonra sizi kimse tutamaz. Üstelik evdeki herkes bir bardak da kendilerine yapmanızı isteyecek. Buyrun size kahvaltıdan önce kocaman bir öğün.

Afiyet olsun.