Kafana tokadan, sırtına çantadan başka şey takma

Çanta bana göre değil diyorsan, telefon askılarını da kullanabilirsin.
Çanta bana göre değil diyorsan, telefon askılarını da kullanabilirsin.

Sonunda yaz geldi. Okullar tatil oluyor ve beklediğimiz günler geliyor. Tatil köyüne gitsek de köye büyükannemizin yanına gitsek de tatilin her türlüsü güzel. Güneş var bir kere. Uyandığımızda yüzümüzün gülmesine sebep. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı yaşanılası. Günlüklerinizin en heyecanlı ve eğlenceli anılarının yazılacağı sayfaları hazırlayın. Pencerelerinizi ve gözlerinizi açın, kulaklıklarınızı çıkarın. Doğaya kulak verin. Yaz tatili başlıyor...

Yazın her yanı olduğu gibi giyinmesi de ayrı güzel. Hem rahat hem de şık olabiliyoruz. Seçtiğimiz renkler içimizi aydınlatıyor. Her renk, herkese yakışıyor. Sokaklar cıvıl cıvıl, insanlar daha mutlu oluyor.

Yazın verdiği rahatlık tarzımıza yansırken kombinlerimizin en önemli tamamlayıcı parçası çantalarımızı da unutmamak gerek tabi. Olmazsa olmaz diyebiliriz çantalarımız için. İster sadece cüzdan, istersek bu yılın trendi XL çanta ama mutlaka bir çantamız oluyor evden çıkarken. Renkleri kadar büyüklükleri de önemli. İçine koyacaklarımız gün boyu dışarıdayken ihtiyacımız olan gereçler: Telefon, cüzdan, güneş gözlüğü, anahtar, parfüm, dezenfektan, belki biraz atıştırmalık, kitap vs... hepsinin bir yerde derli toplu durabilmesi için çanta şart. Erkekler için bile. Burhan Altıntop gibi bel çantası takmasalar da erkekler için de çok şık alternatifler mevcut.

XL Çanta:

Yanında taşıdıkların hiç de az değilse ve hepsinin gerçekten gerekli olduğuna inanıyorsan XL çanta tam senlik. Kısıtlı alan sıkıntısı çekmeden istediğini rahatça yanında bulundurabilmeni sağlayan bu çantayı hafta sonu tatillerinde de kullanabilirsin.

Kova Çanta

Ne büyük ne de küçük çanta severler için kova çanta birebir. Şeklinden dolayı iç alanı hayli kullanışlı olan bu model, modayı yakından takip ettiğinin göstergesi olarak kombinin ne olursa olsun tüm yaz sana eşlik edebilir. Farklı renkleri ve çanta üzerinde bulunan zincir püskül ya da küçük aksesuarlarıyla kombinine hareket katabilirsin.

Geometrik Şekilli Çantalar

Bir zincir ya da deri bir kemer ile hareketlendirilen farklı kesimde çantalar da dikkatleri üzerine toplaman için yeterli. Yıldız şeklinde, hilal şeklinde- en fazla tercih edilen model bu-, kum saati, yarım daire, orion, piramit şekillerinde çantalar bu yaz ortamlarda sıkça karşımıza çıkacak. Pullu, taşlı ve neon renkleriyle dikkat çeken bu modeller hem gece hem de gündüz kullanımına uygun.

El İşi Çantalar

Baktığında yazın geldiğini hatırlatan rengârenk bir çanta modeli de el emeği göz nuru tığ işi çantalar. Eğer el işine yatkınlığın varsa ünlü markaların el işi çantalarına binlerce lira vermekten kurtulabilirsin. Annen ya da büyükannen de bu yazın modası bu çantalardan işleyebilir, sen de yaza renk katabilirsin. Üstelik plaj çantası olarak da kullanıma çok uygun.

Modelleri kadar renkler de çok önemli tabii. Yazın hakkını vermek için neon renkler daha çok tercih ediliyor. Neon sarı, su yeşili, deniz mavisi mor. Yeşil çanta satışlarının yüzde 151 arttığı bu sezonda pembe ve lavanta mavisi her yerde olacak parlak renkler arasında.

Erkekler İçin

Yazın verdiği konfor, aksesuarlara da yansıyor ve ortaya kullanımı rahat, yaza uygun renkleriyle büyük boy, yumuşak ve esnek deri alternatifleriyle modern çantalar çıkıyor. Cinsiyetçilikten uzak tasarımlarda uzatılmış çapraz askılarla, yuvarlatılmış köşeler, dalgalı kapaklara sahip eller serbest çantaları görmek mümkün.

Çizgili çantalar, iş ve spor için maksi deri çantalar, boyuna takılan mikro çantalar veya çapraz askılı mikro çantalar şaşırtıcı bir şekilde tasarımcılar arasında çok yaygınlaştı. Bizler de sokakta gömlek ve tuniklerle çapraz askılı çantalarla yumuşak omuz çantalarını rahatça kullanabiliriz.

Çanta bana göre değil diyorsan, telefon askılarını da kullanabilirsin. Hem kartlık hem de cüzdan olarak kullanabileceğin deri alternatifleri mevcut. Telefonun pantolonunun arka cebinde durduğundan daha şık görüneceğinden emin olabilirsin. Haydi, tak çantanı koluna Çıkalım sahil yoluna!

İclal Şahin Bayındır-Yazar