Takıştır, yakıştır, yazı karşıla!

Kombinimiz önemli, takılarımız onun önüne geçmemeli.
Kombinimiz önemli, takılarımız onun önüne geçmemeli.

Yaz bir başka güzel değil mi? Her sabah güneş daha aydınlık, daha sıcak… İnsanlar cıvıl cıvıl, rengârenk, mutlu, sağlıklı, özgür. Çiçekler, ağaçlar, hayvanlar sanki gülümsüyor. Bana mı öyle geliyor bilemiyorum, ben yaz mevsimini sevdiğim için baktığım her yer güzel görünüyor belki de. Kombinlerimiz de öyle değil mi? Seçtiğimiz renkler, giydiğimiz ayakkabılar, etekler, bluzlar… Hepsi de yazın güzelliğinden nasibini almış adeta bizi güzelleştirmek için yarışır olmuş.

Geçtiğimiz aylarda güneş gözlüğü ve çantalarımızı nasıl seçmemiz gerektiğinden bahsetmiştim. Bu ay da kombinlerimiz üzerine ne tür aksesuarlar kullanabileceğimiz hakkında ipuçları vermek istiyorum. Çanta, güneş gözlüğü, takı, kemer, yaka iğnesi, şapka, eşarp/şal ve saat hepsi aksesuar kategorisine giriyor ama ben özellikle takılardan bahsetmek istiyorum.

Yeryüzü taşla doludur ama pek azı boyunlara kolye olur

Aksesuarlar kıyafetimizi tamamlayan, kimliğimizi, tarzımızı yansıtan parçalardır. Kendimizi ifade etmek için bize yeni bir fırsat sunarlar. Aksesuarları takımın forveti gibi düşünebiliriz. Onlar olmadan takım hep eksik, güçsüz ve sönük… Tek başına kullandığımızda çok sade, hepsini birlikte kullandığımızda ise abartı olabilir. Yerinde ve yeterince kullanarak kıyafetimizi daha dikkat çekici hale getirebiliriz. Bunun için çok fazla kıyafetimizin olmasına gerek yok, doğru aksesuarı doğru zamanda kullanarak kombinimize yepyeni bir hava katabiliriz. Mesela; okula giderken kullandığınız aksesuarlarla, akşam dışarı çıkarken kullandıklarımız farklıdır. Nasıl ki kıyafetlerimizi gideceğimiz yere göre seçip kombinliyorsak, aksesuarlarımızı da aynı şekilde düşünebiliriz. Gündüz giydiğimiz bir gömleğin içine takacağımız farklı boylarda ince birkaç kolye; altına bir kot ve sandalet ile tamamlanabilir. Ancak aynı kombin ile günü sonlandıracaksak sallanan küpeler, biraz daha uzun bir kolye ya da şık bir kemer ve stiletto tercih edilebilir.

Tabii ki her kıyafete uygun bir aksesuar vardır. Önemli olan, modaya uygun zamansız parçaların kıyafetinize, ruh halinize veya o anki duruma uygun olup olmadığını düşünmektir. Modaya uygun aksesuarlar hızla değişir. Ama merak etmeyin kısa zaman sonra biraz yenilenerek tekrar moda olacaktır. Tıpkı Y2K (Year2000) gibi...

Bu yaz sıkça karşılaşacağımız aksesuarlardan biri de zincirler. Küpe, kolye, bileklik hatta kemer olarak bile kullanımı mevcut. Hem de en standart kombinlerden en şık elbiselere kadar tüm kıyafetlere canlılık ve hareket katıyor. Bisiklet yaka tişörtlerle çok rahat kullanabileceğiniz zincir kolyeyi aynı zamanda saatlerin yanına ya da sadece bileklik olarak kullanabilirsiniz. Doğru kalınlıkta ve doğru yükseklikte kullanıldığında elbiselerle de zincir kemerler bir harika oluyor.

Tırnak tasarımlarımızı unutmamak gerek. Onları da yeni nesil aksesuarlarımız olarak nitelendirebiliriz. Gerek renkleri gerek şekilleriyle yaz modumuz hep yükseklerde.

Beyler, sizin için de önerilerim var. Durum kızlarındakinden biraz farklı. Yüzük, bileklik ve kolyeyi aynı anda kullanırsan abartmış olmazsın. Hepsi birbirine uyum sağladığı sürece gayet şık ve doğru bir kullanım olacaktır. Sade bir yüzük ve kolye ile gözler kıyafetinden takılarına kaymayacak, dikkatler dağılmayacaktır. Sonuçta kombinimiz önemli, takılarımız onun önüne geçmemeli.

Erkek modasında bileklikler popülerlik kazanmaya devam ediyor. Seçim yapmakta zorlanacağınız kadar fazla çeşidi var bilekliklerin: deri, masif metal, zincir bileklikler, boncuklu ve çapa bilezikler. Bileklikler genel olarak hem rahat yaz kombinlerine hem de business takımlarda kullanılabilir. Aynı bileklikleri farklı kombinlerle de kullanabilmen cüzdanını da hafifletecektir. Boncuk bilezikler, saatlerin yanında da güzel bir tamamlama aksesuarı olarak düşünülebilir. Yine erkekler için de zincir güzel bir alternatif. Boncuklu bileziklerde olduğu gibi bozulma kopma olmadan yazı seninle geçirebilir.

Ama bu yılın en modası çapa bileklikler. Denizden ilham alınarak tasarlanan bu bileklikler tüm dünyada moda ikonları tarafından çok beğenilerek kullanılıyor. Trendi takip eden biri olarak çapa bileklikleri mutlaka denemelisin. Üstelik her keseye uygun bir bileklik bulmak mümkün.

Hem kızlar hem erkekler için bu yılın bomba modasını en sona sakladım. Kesinlikle benim favorim olduğunu söylemeliyim: Smart watch aksesuarları. Taşlısı, metali ya da birçok farklı şekilde yepyeni bir moda tasarlanmış. Her zaman kombinimize uygun renkte kordon kullanıyorduk ancak bu aksesuarlar hem şık hem de çok sevimli.

Moda da mevsimler de gelir geçer. Hangi kombini yaparsan yap, hangi takıyı takarsan tak, ışıldayan gözlere yakışmayacak bir aksesuar görmedim. Sen mutlu ol, sevdiklerinle birlikte her günün tadını doyasıya çıkarmaya bak. Doğanın rengine kulak ver, duymasını bilirsen sana mutlu olman için sırlarını fısıldayacaktır.

Genç kal, mutlu kal, hoşça kal...

İclal Şahin Bayındır / Yazar