Yabancı dile yabancı kalamayacağınız uygulamalar

İşte yabancı dilinizi geliştirmenizi sağlayacak uygulamalar.
İşte yabancı dilinizi geliştirmenizi sağlayacak uygulamalar.

Günümüzde yabancı dil bilmek artık bir ihtiyaç haline geldi. Küreselleşen ve ortak bir kültüre doğru giden bir dünyada bizler de dünya vatandaşı sayılırız. Üstelik dil bilmek hem kişisel gelişimimiz hem de özgeçmişimiz için oldukça önemli. Gelişen teknolojiyle birlikte dil öğrenmek de bir o kadar kolay maliyetsiz hale geldi. İşte size “Anlıyorum ama konuşamıyorum.” demeye son veren uygulamalar…

Memrise

Kelime bilginizi artırırken pratik yapmanızı da sağlayan renkli bir uygulama. Hayatın içinden görsel ve video kesitler ile günlük hayatta sık kullanılan kelimeleri telaffuzu ile birlikte öğrenmiş oluyorsunuz. Uygulama sizi zaman zaman test ederek öğrenmeyi eğlenceli bir oyun haline getiriyor. Her yaşın ilgisini çeken bu uygulama, birçok farklı dilde konuşmaya başlamanız için iyi bir fırsat.

Duolingo

Son yılların popüler uygulamalarından olan Duolingo, İngilizce dinleme, konuşma ve okuduğunuzu anlama yeteneklerinizi geliştirmenizi sağlıyor. Ayrıca yaptığınız her yanlış soru tekrar karşınıza çıktığı için bilginin kalıcılığı da sağlanmış oluyor. Bu uygulamayla hem kendinizle hem de zamana karşı yarışarak üst seviyeye geçebilirsiniz. Duolingo, eğlenerek öğrenmeyi seven, görsel ve işitsel zekâsını doğru kullanarak yabancı dil bilgisini zirveye taşımak isteyenlerin vazgeçemediği uygulamalardan biri.

Mondly

Bu uygulamada telaffuz, seslendirme ve tercüme ile ilgili özel ders kıvamında günlük çalışmalarınızı yapabiliyorsunuz. Uygulamanın göz alıcı ara yüzü tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden. Üstelik sesli dinleme özelliği ile konuşma egzersizleri yapmanıza olanak sağlıyor. Birçok dilde bilginizi artırabileceğiniz bu uygulamada aile, seyahat, aktivite gibi kategorilerde yüzlerce kelime ve deyimleri kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Busu

Dil öğrenmek için kişisel bir çalışma planı oluşturabilir ve öğrendikçe üst seviyelere geçebilirsiniz. Bütün konular için ayrı ayrı derslerin sunulduğu bu uygulama ile eğitimden eğlenceye, genel kültürden iş hayatına kadar günlük kullanım dilinizi pekiştirebilir, kendinizi test edebilirsiniz. Aynı zamanda pratik yaparak içsel motivasyonunuzu artırabileceğiniz bu uygulama 12 farklı dil öğrenme olanağı sağlıyor. Sınırları aşmanın ve bir dünya vatandaşı olmanın yolu buradan geçebilir.

Voscreen

İngilizceyi akıcı şekilde konuşmanıza yardımcı olan, başlangıç seviyesinden uzman seviyeye kadar kısa videolarla desteklenmiş harika bir uygulama. Bu uygulama ile dinleme ve hızlı okuma çalışmaları yaparak pratiğinizi geliştirebilir, kelime bilginizi üst seviyelere taşıyabilirsiniz. Sesli diyalog videoları, film, müzik videosu, belgesel veya çizgi film izleyerek İngilizce seviyenizi hayatın içinden örneklerle geliştirebilirsiniz.

Ercan Taşcıoğlu-Eğitimci