Yine nisan yağmurlarında ıslanacağız

Romantik nisan yağmurlarında ıslanarak keyif yapmak size kalmış…
Romantik nisan yağmurlarında ıslanarak keyif yapmak size kalmış…

Soğuk bir mart ayından zor sıyrıldık. Uzun zamandır yaşanan en soğuk kışı da geçirmiş, bitirmiş olduk. Şimdi nisan ile birlikte bahar kendini hissettirmeye başladı. Güneş göz kırpıyor, erik ağaçları gelinliklerini hazırlıyor, doğa uyanıyor, renkleniyor.

Mevsim geçişlerinin en sevdiğim yanı, kaldırdığım kıyafetleri mevsiminde çıkardığımda yeni alışveriş yapmışım gibi heyecanlanmam. Hepsine özenle tek tek bakarım… Farklı kombinler tasarlarım aklımda. Bu heyecan yeni mevsimdeki – ki bu baharsa daha zor- alışveriş yapma isteğimi bastırıyor, en azından bir süreliğine…

Doğa Gibi Yeşilleneceğimiz Bir Bahar Bizi Bekliyor Hazırsanız, gardıroplarımızı kışın kasvetinden kurtarıp aydınlatmaya başlayabiliriz. Bu bahar bizim için renkli olacak. Modacılar, 2022 ilkbaharda rengârenk neon renkleri özellikle de yeşil tonları tavsiye ediyor. Biliyor musunuz Amerika ve İngiltere pazarında geçtiğimiz yıllara oranla 2021 yılında satın alma eğiliminin pembeden yeşile kaydığı gözlenmiş. Hem de yeşil alma oranı online satışlarda yüzde 28 artmış. İstatistikî bilgi de verdiğime göre artık yılın renginin yeşil olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Amerikalıların kermit yeşili dediği bizim türbe yeşili dediğimiz yeşilden, yakut yeşiline, camgöbeğinden, kuşkonmaz yeşiline kadar yeşilin her tonu kabulümüz.

Gardırobunuzda yüksek belli, geniş paça pantolonlarınız olduğu sürece dolabınızdaki diğer her şeyi unutabilirsiniz. Bu pantolonla bütün baharı geçirebilirsiniz. İster basic tişörtlerle, ister blazer ceketlerle kombinlemek mümkün. Zımbalı ya da iri düğmeli seçeneklerle kombininiz daha da hareketlenecek. Bu pantolon hele de beyaz ise değmeyin kombinime…

Renkli örme ya da tığ işi bir hırka ile kombininizi renklendirebilir, hızlıca hazırlanıp çıkabilirsiniz. Canınız istemiyorsa aksesuar bile takmanıza gerek yok çünkü kombin oldukça renkli, kalın ve dolu dolu. Ayakkabıya gelince tabii ki bir spor ayakkabısı ya da hafif bir botla hem rahat hem şık olabilirsin.

Baharın Olmazsa Olmazı Elbiseler Baharın renklerinin içimizi ferahlattığı kıyafetlerden biri de midi elbiseler, etekler. Rengârenk yuvarlak dantel yaka ya da fırfırlarıyla süslenmiş kır çiçekleriyle bezenmiş pileli bir elbise ile enerjiniz tavan yapacak. 2000’li yılların esintilerini yansıtan midi etek/elbiseler mutlaka dolabınızda olması gereken zamansız parçalardan biri. Kesinlikle doğru yatırım diyebiliriz. Üzerinize alacağınız kot ceket ya da trençkotlarla sürpriz hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olmanızı sağlayacak.

Kombinim Rahat, Ben Rahat Erkekler için de bu bahar rahatlık ön planda. Kanvas pantolonlar hem işte hem de günlük hayatta çok rahat kullanılabiliyor. Üst kıyafet olarak sadece tişört ya da daha da hareketlendirmek isterseniz gömlek içi tişörtü tavsiye edebilirim. Altına nefes alan, hafif bir spor ayakkabı, sneaker ya da espadril ayakkabı aksesuar olarak ise şık bir saat, kombini tamamlamış olacak.

Vazgeçilmez trençkotlar bu bahar çok moda. Kaşe kabanları bir kenara bırakarak erkek mont seçimlerinizi trençkotlardan yana kullanabilirsiniz. Pardösü gibi bol ve uzun kesime sahip bu montlar, Müfettiş Gadget ceketini hatırlatmıyor değil. Erkek mont modelleri arasında tarzınızı yansıtacak trençkotları sneaker ve botlar ile şıklaştırabilirsiniz. Haydi, baharın renklerine kendini bırak; doğa, içindeki hayat dolu ruhu uyandıracak…