Gerçek Hayat çıkarken yaşananlar: 31 Mart seçimlerini nasıl anlamalıyız?

PKK-FETÖ diyeti ile Türkiye'yi zayıflatma çabaları...
PKK-FETÖ diyeti ile Türkiye'yi zayıflatma çabaları...

İstanbul ve Ankara neticeleri sözde “Millet” ittifakını sevindirik yapsa da bu durum fazla uzun sürmeyecek. Nitekim HDP’li Fatma Kurtulan’ın İyi Parti’den Yavuz Ağıralioğlu’na mecliste söylediği “Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz” cümlesi bunun en bariz delili..

Bir yanda Cumhur ittifakı, diğer yanda bünyesinde terör örgütü PKK’nın borazanlığını yapan sözde “Millet” ittifakı... Alınan neticeye bakıldığında Cumhur ittifakı 23 milyon 978 bin oy almış, karşı taraf ise 17 milyon 443 binde kalmış. Anadolu bağlamında ortada bir mesele görünmüyor. Fakat büyük şehirlere gelindiğinde vaziyet ciddi. 1994 yılından bu yana elde tutulan İstanbul ve Ankara gibi önemli kalelerin düştüğü görülüyor. AK Parti kendi içerisinde bu durumu muhakeme edebilecek siyasi tecrübeye sahip.

Gerçek Hayat Dergisi FETÖ-PKK yapılanmasını bu karikatürle okuyucularına duyurdu...
Gerçek Hayat Dergisi FETÖ-PKK yapılanmasını bu karikatürle okuyucularına duyurdu...

İstanbul ve Ankara neticeleri sözde “Millet” ittifakını sevindirik yapsa da bu durum fazla uzun sürmeyecek. Zira beş “benzemez” arasında balansı tutturmak pek kolay değil. Nitekim HDP’li Fatma Kurtulan’ın İyi Parti’den Yavuz Ağıralioğlu’na mecliste söylediği “Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz” cümlesi bunun en bariz delili...