Beraber büyüdük

Mustafa Kara - Çağrı Marketler Sahibi
Mustafa Kara - Çağrı Marketler Sahibi

Düşünün ki 28 Şubat’a kadar İslâmî çalışmalara bir başka bakardık, 28 Şubat sonrasında daha başka bakmaya başladık. Bu dönemin de âdetâ bize aynasını tutmuştur Gerçek Hayat. Şirket olarak baktığımızda da, o zaman biz küçük bir grupken, Gerçek Hayat’la beraber büyüdük diyebilirim.

Gerçek Hayat Dergisi, günlük koşturmacaların içerisinde düşünsel dünyada belli bir ekseni kendisine alan ve bu eksende çalışmalarını yaparken İslâmî camiadan da çok farklı insanları bünyesinde bulunduran bir dergiydi. Zaman zaman sahipleri değişti, ama fikir dünyasında büyük ölçüde bir değişiklik yaşamadı. Camianın sorunlarına uluslararası boyutuyla, ümmet boyutuyla bakan, gruplara ayırmayan bir yazar kadrosu oldu sürekli. Gündemi kaçırmadı ama gündemde de boğulmadı.

Zaman zaman gündemde boş meseleler tartışıldığında bu sefer uluslararası projeksiyonla bizleri aydınlatmış oldu.

Ben bazen düşünüyorum da 2000’den bu yana geçen zaman içerisinde Gerçek Hayat’ın sayılarını takip ettiğimizde, âdetâ yakın tarihimize ışık tuttuğunu görürüz. Düşünce ve siyaset tarihimizi, savrulmalarımızı beraber yaşadık aslında.

Çağrı Merketleri’nin Gerçek Hayat’ın 12. sayısında yayınlanan ilk ilanı.
Çağrı Merketleri’nin Gerçek Hayat’ın 12. sayısında yayınlanan ilk ilanı.

ÜMMET EKSENLİ BİR DERGİ

Gerçek Hayat’ın sahipleri değişti ama bizim dergiye özlemimiz hiç değişmedi. İlk kurulduğundan itibaren kendi düşünce dünyamızdan ifadeler, yazılar görürdük. Bu da bize yoğun iş hayatımızda bir nefes oldu. O sebepten dolayı ilk kurulduğu zamanlardan itibaren Gerçek Hayat’a reklam vermeye devam ettik. Yerel markette reklam isteklerimiz ulusal boyuttaki kadar olmasa da, reklam beklentimizden çok, düşünce hayatımıza katkılar sağlayan bir kurum olarak gördüğümüz için destekledik.

Bundan sonra da böyle görmeye devam edeceğiz. Şimdi çok şükür her bölgeye dağıtılıyor Gerçek Hayat. Hatta artık bizim Çağrı marketlerde de standı var. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mutlaka değişiklikler olacaktır dergide. Ama ümmet eksenli ve kökünden kopmadan, geleceğin sorunlarına çözüm bulma çabasının devam etmesini diliyoruz.