Bu kanalın ‘İmam’ı kim?

Olay Tv’nin Ekrem İmamoğlu’nun kanalı olacağı dedikodularının başladığı günlerde, yani yaklaşık 1 yıl önce, İBB’de de ilginç bir atama yaşandı. Uzun süre ‘çalışmamayı’ tercih eden Süleyman Sarılar, 2019 yılının kasım ayında, Ekrem İmamoğlu tarafından ‘İştiraklerden sorumlu basın danışmanı’ yapıldı. Ve bu atamadan sadece birkaç ay sonra, Sarılar Olay Tv’nin başına getirildi.
Olay Tv’nin Ekrem İmamoğlu’nun kanalı olacağı dedikodularının başladığı günlerde, yani yaklaşık 1 yıl önce, İBB’de de ilginç bir atama yaşandı. Uzun süre ‘çalışmamayı’ tercih eden Süleyman Sarılar, 2019 yılının kasım ayında, Ekrem İmamoğlu tarafından ‘İştiraklerden sorumlu basın danışmanı’ yapıldı. Ve bu atamadan sadece birkaç ay sonra, Sarılar Olay Tv’nin başına getirildi.

Uzun zamandır medyada görünmeyen iş adamı ve medya patronu Cavit Çağlar, Bursa merkezli televizyonu Olay Tv’yi İstanbul’a taşıdı. Olay Tv ile Türk medyası da uzun zamandır aradığı yeni ‘soluğu’ buldu. Aydın Doğan’ın bu işlerden elini eteğini çekmesinden sonra sağa sola savrulan; siyasi nefretleri nedeniyle yabancı fonlar tarafından beslenen internet sitelerinde ‘emir eri’ olan isimler de Olay Tv’de buluştu. Fakat ortada çözülmesi gereken bir bilmece var: Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanının genel yayın yönetmeni yapıldığı; Ekrem İmamoğlu haberlerinin ön plana çıkarıldığı ve Ekrem İmamoğlu’nun suikast yalanıyla ilgili açıklama yaptığı tek kanal olan Olay Tv’nin gerçek patronu kim?

“Gelen iş taleplerini karşılayamadığım için önce (kanal) benim değil dedim. Ticaret gazetesine bak, yüzde 100 benim, Ekrem İmamoğlu ile filan ne alakası var? Kanalın muhalif olacağını nerden biliyorlarmış? Yakınsam Tayyip Erdoğan'a yakınım ben, onu beğenen biriyim ama AK Partili değilim. Gelen arkadaşlar kendi siyasi görüşlerini değil objektif olarak haberciliklerini ekrana taşıtacak. Yandaşlığa da, muhalifliğe de ihtiyacım yok."

Eylül ayında bir gazeteciye konuşan iş adamı Cavit Çağlar, Bursa’da kurduğu ve yıllardır mahalli olarak yayın yapan Olay Tv’nin ulusal yayına başlayacağını bu açıklamayla duyurmuştu.

 Olay Tv’nin nasıl bir çizgi izleyeceği kanalın başına getirilen isimle ortaya çıktı.
Olay Tv’nin nasıl bir çizgi izleyeceği kanalın başına getirilen isimle ortaya çıktı.

Ama Çağlar’ın bu açıklamayı yapmasından yaklaşık 1 yıl önce, medya dünyası haberi çoktan almış; bir kesim gazeteci, haberin heyecanıyla çalıştığı kurumlardaki eşyalarını toplamaya başlamıştı bile.

Kanalın başında İmamoğlu’nun danışmanı var

Cavit Çağlar yaptığı açıklamada “Kanalın muhalif olacağını nerden biliyorlarmış” dese de, Olay Tv’nin nasıl bir çizgi izleyeceği kanalın başına getirilen isimle ortaya çıktı. Çağlar, Olay Tv’nin yayın yönetmenliğine, Erdoğan ve hükümete karşı ‘radikal muhalifliğiyle’ tanınan Süleyman Sarılar’ı ‘atadı’. Uzun yıllar Aydın Doğan’ın yanında çalışan Sarılar, CNN Türk ve Kanal D Haber’de yöneticilik yaptı. Sarılar, Aydın Doğan’ın medya grubunu satmasından bir ay sonra da kanalla yollarını ayırdı.

  • Olay Tv’nin Ekrem İmamoğlu’nun kanalı olacağı dedikodularının başladığı günlerde, yani yaklaşık 1 yıl önce, İBB’de de ilginç bir atama yaşandı. Uzun süre ‘çalışmamayı’ tercih eden Süleyman Sarılar, 2019 yılının kasım ayında, Ekrem İmamoğlu tarafından ‘İştiraklerden sorumlu basın danışmanı’ yapıldı. İçinde Medya AŞ’nin de olduğu 28 iştirakten sorumlu olan Sarılar, Ekrem İmamoğlu’nun da en yakınındaki isimlerden biriydi. Ve bu atamanın üzerinden 1 yıl bile geçmeden, Cavit Çağlar tarafından (ya da gizli ortağı olduğu ileri sürülen İmamoğlu tarafından) Süleyman Sarılar Olay Tv’nin başına getirildi.

‘Aydın Doğan kadrosu’ geri döndü

Olay Tv ile Türk medyası da uzun zamandır aradığı yeni ‘soluğu’ buldu. Aydın Doğan’ın bu işlerden elini eteğini çekmesinden sonra sağa sola savrulan; siyasi nefretleri nedeniyle yabancı fonlar tarafından beslenen internet sitelerinde ‘emir eri’ olan isimler de Olay Tv’de buluştu.

 Süleyman Sarılar, kanalın bel kemiğine yani ana haberin başına Nevşin Mengü’yü getirdi.
Süleyman Sarılar, kanalın bel kemiğine yani ana haberin başına Nevşin Mengü’yü getirdi.

Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Süleyman Sarılar, kanalın bel kemiğine yani ana haberin başına Nevşin Mengü’yü getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı çirkin yorumlar nedeniyle CNN Türk’ten kovulan ve son olarak Alman devlet televizyonu DW’de Türkiye aleyhine yayınlar yapan Mengü, bundan sonra Olay Tv’nin ‘tarafsız’ ana haberlerini sunacak. Kanalın tanıtımı yapılan yeni kadrosunda da çok sayıda bu tür ‘muhalif’ isim yer alıyor.

Kanalın bir diğer dikkat çeken tarafı ise, Süleyman Sarılar’ın CNN Türk ve Kanal D yıllarında beraber çalıştığı isimleri yeniden toplaması oldu. Aydın Doğan zamanında Erdoğan ve hükümetini yıpratmak için üstün bir emek harcayan ‘bir kısım medya’, Olay Tv ile yeniden medyadaki yerini aldı.

Üç manşetten biri İmamoğlu

Kanalla ilgili en çok merak edilen detaylardan biri de, Olay Tv’nin perde arkasındaki asıl sahibinin Ekrem İmamoğlu olup olmadığı. İddialar Çağlar’ın da kulağına gitmiş olacak ki, Eylül ayında yaptığı açıklamada “kanalın Ekrem İmamoğlu ile filan ne alakası var” diyerek sert tepki gösterdi. Ancak 30 Kasım’da yayına başlayan kanalı izleyenler ve kanalın internet sitesini takip edenler, Ekrem İmamoğlu’nun neden bu kadar ön plana çıkarıldığını anlamadı. Hatta Emniyet Müdürlüğü tarafından yalanlanan ‘İmamoğlu’na suikast’ palavrasını en çok köpürten kanal da Olay Tv oldu. Dahası, suikast yalanıyla ilgili hiç kimseye konuşmayan İmamoğlu, Olay Tv’ye özel bir açıklama bile yaptı. Kanal’ın internet sitesinin manşetlerinde de, İmamoğlu haberlerine bol bol yer veriliyor. İmamoğlu’nun kovid ölümleriyle ilgili söylediği yalanları ‘teyit’ etmek için özel bir çalışma yapan site, CHP içindeki taciz ve tecavüz haberlerini ise hiçbir şekilde görmüyor.

İlk yayında ‘Öcalan’a özgürlük’

30 Kasım’da yayın hayatına başlayan kanalın ilk yayınında, bundan sonra izleyeceği çizgiyle ilgili ipuçları vardı. Kanalın ilk sabah haberlerinde, Türk Tabipler Birliği’nin yeni başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın korona hakkındaki mesajı yayınlandı. PKK lideri terörist Öcalan’a özgürlük istemesiyle tanınan ve teröristlerin ‘hakları’ için çırpınan Fincancı, akşam haberlerinde de Nevşin Mengü’nün başrol oyuncusuydu.