En büyük terörist Amerika

Amerika, Büyük Britanya askerleri ve Avrupa’dan kaçmış haydutlardan müteşekkil çeteler tarafından tesis edildi.
Amerika, Büyük Britanya askerleri ve Avrupa’dan kaçmış haydutlardan müteşekkil çeteler tarafından tesis edildi.

ABD’deki Brown Üniversitesi’ne bağlı Watson Enstitüsü’nde yapılan araştırmaya göre, 2001-2018 yılları arasında Afganistan, Irak ve Pakistan’da 480 bin ilâ 507 bin kişi hayatını kaybetti. Bu rakamlar bize şunu söylemektedir: En büyük terörist Amerika’dır.

Latince ‘terrere’ kelimesi Fransızcaya ‘terroriste’ Türkçeye ‘terör’ olarak geçmiş.

‘Korkudan sarsıntı geçirme’ veya ‘Korkudan dehşete düşmeye sebep olma’ mânâsına gelmekte.

Kelime, 1991 yılında kabul edilen 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’yla Türkiye’nin Hukuk Sistemine girer.

Daha önceki yıllarda bu kapsamdaki kanunlar; sol kesim için 141-142, Müslümanlar için 163. madde ve her kesim için uygulanan 146. madde kapsamında ceza sisteminde yer almaktaydı.

TRUMP: BAĞDADİ'Yİ ÖLDÜRDÜK

Büyük Şeytan Amerika’nın Başkanı Trump, geçtiğimiz günlerde bütün dünyanın dikkat kesilerek takip ettiği basın toplantısında ‘En büyük teröristi öldürdük’ dedi. Trump, en büyük terörist olarak da ‘Bağdadi’nin adını verdi.

Basın toplantısının ardından Amerika ve Batı ülkelerinde Bağdadi ve DEAŞ’ın daha önce bu coğrafyalarda yaptığı eylemler ekranlardan tekrar gösterime sokuldu.

DEAŞ’ın Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaptığı intihar saldırıları televizyonlara taşındı.

1948 yılında kurulan Siyonist İsrail devletinin de Yahudi Terör Örgütleri'nin gayretiyle vücut bulduğunu özellikle belirtelim.

Aynı şekilde Amerika denilen devlet de Büyük Britanya askerleri ve Avrupa’dan kaçmış haydutlardan müteşekkil çeteler tarafından tesis edildi.

FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) ABD’nin başını çektiği tüm ülkeler tarafından uzun yıllar terör örgütü olarak kabul edildi. Sonunda ne oldu? FKÖ Lideri Yaser Arafat kendilerinin istediği kıvama gelince terör örgütü olmaktan çıkarıldı ve Arafat’a Filistin Devlet Başkanı payesi bahşedildi.

PKK TERÖRÜ 40 BİN CANA MÂL OLDU

70’li yıllar boyunca Almanya Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) ve Baader-Meinhof; İtalya Kızıl Tugaylar, İngiltere İRA, Fransa Çakal Carlos, İspanya ETA terör örgütleriyle uğraştı. İspanya hâlâ ETA ve uzantılarıyla uğraşmakta.

Bu terör örgütlerinin öldürdüğü insan sayısına baktığımızda, PKK’nın cinayetleri yanında hiç kaldığı görülür. Yıllardır süren PKK terörü 40 bin cana mal oldu. PYD’nin ise Suriye’de ne kadar insan öldürdüğü henüz bilinmiyor. Fakat 300 bin civarında Türkiye’de, 400 bin civarında Kuzey Irak’ta olmak üzere 700 binin üzerinde Kürt’ü evinden yurdundan ettiği aşikar.

DEAŞ denilen örgütün öldürdüğü insan sayısı kesin olarak tespit edilemese de; Türkiye, Fransa ve batı ülkelerinde yaptığı intihar eylemleriyle 4.000 civarında cana kıydığı tahmin ediliyor.

Bir o kadar da Suriye ve Irak’ta sivil insan öldürdüğü söyleniyor.

Gelelim Amerika’nın öldürdüğü insanların sayısına.

Amerika, 11 Eylül 2001 tarihinde New York’ta Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri'ne ve Washington’da Pentagon merkezine yapılan intihari iki uçak saldırısının mesulü olarak El Kaide örgütünü göstererek Afganistan’ı yöneten Taliban Örgütü’nden El Kaide üslerini kapatmasını ve liderini ABD’ye teslim etmesini istedi. Taliban bunu reddince; 7 Ekim 2001 tarihinde ABD ve İngiltere uçaklarınca Afganistan bombalanmaya başlandı ve işgal edildi.

Amerika’nın Afganistan’da öldürdüğü sivil sayısı en az 40.000 kişi civarında.

IRAK'TA 200 BİN CANA KIYILDI

Aynı Afganistan 1978-1989 yılları arasında Ruslar tarafından işgale maruz kalmış ve Ruslar, Afganistan’da bulundukları süre zarfında 33.000 civarında sivili katletmişti. Bunlar resmi rakamlar.

ABD, 2003 yılında Saddam Hüseyin’in El Kaide’ye destek verdiğini ve kimyasal silah bulundurduğunu iddia ederek Irak’ı işgal etti. Yıllarca devam eden işgal sırasında Irak’ta 200.000’in üzerinde masum cana kıyıldı.

ABD’deki Brown Üniversitesi’ne bağlı Watson Enstitüsü’nde yapılan araştırmaya göre, 2001-2018 yılları arasında Afganistan, Irak ve Pakistan’da 480 bin ila 507 bin kişi hayatını kaybetti. Bu rakamlar bize şunu söylemektedir: En büyük terörist Amerika’dır…