FETÖ, CIA kanatları altında nasıl Yeşil Kart aldı?

CIA.
CIA.

Terörist mason, kukla ajan Gülen, 30 Mart 2011’de resmi ikametgâhını Saylandrsburd, PA, ABD şeklinde Amerikan makamlarına tescil ettirir. Öte yandan ABD, Gülen’in yakın dostu CIA görevlisi Graham Fuller’in referansı ile F. Gülen’e ABD’de dilediği kadar kalma imkânı sağlayan “Yeşil Kartı” takdim eder. 15 Temmuz 2016’da Büyükada’da buluşan ekipte yer alan ve o gece CIA’ın Yunanistan’a kaçırdığı kişilerden biri de aynı Graham Fuller’dir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartılan Graham E. Fuller’e “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlamaları yöneltilir. Yakalama kararında “Daha önce hakkında yakalama kararı verilen eski CIA uzmanı Henri Jak Barkey ve darbe teşebbüsünde rol alan diğer kişilerle Graham E. Fuller’in irtibatının ve atılan suçları işlediğine yönelik bulguların tespit edildiği” ifadeleri yer alır.

Bu kapsamda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, şüpheli Henri Barkey ile 17 kişinin 15 Temmuz 2016 akşamı kaldığı Büyükadada’ki otelin görevlisi A.U’nun şahitliği büyük önem arzediyor.

CIA görevlisi Graham Fuller.n
CIA görevlisi Graham Fuller.n

"Beni arıyorlar fakat ulaşamadıklarını söylüyorlar"

Darbe girişimi akşamı Barkey’in çok stresli olduğunu, sanki bir şeyler olacakmış gibi hareket ettiğini anlatan tanık A.U şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 akşamı saatini tam olarak hatırlamadığım bir zamanda Barkey arkasını dönerek bara yöneldi. Yaklaşık bir dakika sonra yanıma gelerek ‘CNN’den, Amerika’dan beni arayacaklar, onlarla bağlantı kuracağım, sessiz bir yer var mı? Beni arıyorlar fakat ulaşamadıklarını söylüyorlar.’ dedi.”

17 kişinin masasındaki “Pensilvanya” yazılı zille ilgili ise otel çalışanı şunları aktarıyor: “Bu bahsedilen 17 kişilik grup otelden ayrıldıktan sonra resepsiyonda olduğum sırada masanın üzerinde yan taraftaki zili fark ettim. Zili elime alıp baktığında “Pensilvanya” yazısını görünce çok şaşırdım.”