Gerçek Hayat çıkarken yaşananlar: 15 Temmuz işgal girişimi

15 Temmuz darbe girişimi halkımız tarafından püskürtüldü, Gerçek Hayat Dergisi'nin başlığı bütün herşeyi anlatıyordu....
15 Temmuz darbe girişimi halkımız tarafından püskürtüldü, Gerçek Hayat Dergisi'nin başlığı bütün herşeyi anlatıyordu....

15 Temmuz 2016 günü FETÖ terör örgütü Türkiye’de işgal ve iç savaş girişimine soyundu. 10 binden fazla FETÖ mensubu sözde asker ve sivil; 35 askerî uçak, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askerî gemi, 3 bin 992 silah ve 37 askerî helikopterle kalkışma başlattı. Planın deşifre olmasıyla erkene alınan girişim başarısızlığa uğradı.

O kara geceyi aydınlatan, vatanına sahip çıkan Türk Milleti oldu. Saat 21 gibi sokaklara dökülen halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla da dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir destansı direnişi başlattı. Eşsiz Türk milleti, FETÖ’cü hainlere karşı göğsünü kurşunlara siper ederken geride 252 şehit ve 2196 gazi bıraktı. Ancak CIA ve MOSSAD tarafından kurulan terror örgütü FETÖ, NATO’nun da destek verdiği işgal ve iç savaş girişiminde Türkiye’yi teslim almayı başaramadı.

O karanlık gece bir cuma gecesiydi ve Gerçek Hayat’ın haftalık baskısını matbaaya gönderdiği geceydi. Dolayısıyla tüm elemanlarıyla Gerçek Hayat kadrosu Albayrak medya binasındaydı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en alçak saldırısıyla karşılaştı...
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en alçak saldırısıyla karşılaştı...

Normalde derginin bitiş saat 01:00 gibiyken o gece dergi 21:00 sularında bitmek üzereydi. Daha sonra Boğaziçi Köprüsü’nde hareketlilik olduğu haberleri geldi. Kalkışma başladıktan sonra yenisafak.com ‘FETÖ’cü subaylar darbe yapıyor’ haberini yayınladı. Gerçek Hayat da hızlıca kapağını değiştirerek işgal girişimini kapaktan gördü.

Bir sonraki haftaya ise 15 Temmuz özel sayısıyla tarihe çok anlamlı bir not bıraktı. “Son istiklâl savaşı” kapağıyla çıkan Gerçek Hayat darbe özel sayısı, “Acımasız direnişin en ön safındayız” mesajını veriyordu. Daha sonraki haftalar ve aylar boyunca 15 Temmuz’un ağır bilançosu derginin içinde sık sık yer aldı.