‘Her liderin sahip olması gereken vasıflar onda’

Muazzam Beg
Muazzam Beg

Londra’da kendisine öyle büyük bir sevgi seli vardı ki, Türkçeye çevrilmiş olan kitabımı kendisine takdim etmeye kalabalık nedeniyle bir türlü muvaffak olamadım. Saygıdeğer Erdoğan’ın diğer dünya liderlerine örnek olmasını bütün kalbimle diliyorum.

“Türkiye bulunduğu coğrafyada kendisini başarılı bir şekilde büyük bir güç ve karar alıcı bir ülkeye dönüştürdü. ABD, AB ülkeleri ve Rusya ile karmaşık olduğu kadar önemli ilişkileri dengede götürebiliyor. Belki de Türkiye’nin oynadığı en büyük rol, Suriye krizinde kendi sınırlarını güvence altına alma başarısı yanında barış görüşmelerine de ön ayak olma teşebbüsüdür. Şu ana dek Suriyeli mültecilere yapılan insanî yardım ve desteklerin önemli bir bölümü Türkiye’den geliyor. Çok az ülkenin bu konuda elini taşın altına koyduğu düşünülürse, Türkiye’nin bu örnek tavrı gerçek değerini bulur. Suriye rejimi ve Rusya’nın Türk askeri gücü tarafından korunan bölgeye yaptıkları ihlal ve saldırılar aralıksız şekilde sürüyor.

Türkiye bu noktada sadece kendi askerî gücünü değil, aynı zamanda rejim güçleriyle sınır bölgesi arasında sıkışıp kalan mağdur sivilleri de koruma çabası gösteriyor.

Erdoğan'a Londra’da büyük bir sevgi seli vardı...
Erdoğan'a Londra’da büyük bir sevgi seli vardı...


Geçen yıl Londra’da muhterem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iştirak ettiği bir davete katıldım. Muhteşem bir hitabette bulundu. Avrupa’nın caddelerinde de olsa, Myanmar, Filistin veya Suriye gibi coğrafyalarda da olsa İslam’ın terörizmi kesinlikle reddettiğinin altını îtinâ ile çizdi. 15 Temmuz işgal girişiminde Türkiye’nin yanında duran Londra Müslüman toplumunun varlığından ve bu bağlamda Londra ile Ankara arasında ilişkilerin öneminden bahsetti.

Londra’da kendisine öyle büyük bir sevgi seli vardı ki, Türkçeye çevrilmiş olan kitabımı kendisine takdim etmeye kalabalık nedeniyle bir türlü muvaffak olamadım. Saygıdeğer Erdoğan’ın diğer dünya liderlerine örnek olmasını bütün kalbimle diliyorum. Bilhassa mazlumlara verdiği destek ve inandığı değerlere gösterdiği bağlılık, kesinlikle her liderin sahip olması gereken vasıflar.”