İsmail Coşar vefat etti

15 Temmuz gecesi Ankara'da ilk selayı okuyan ünlü hafız İsmail Coşar trafik kazasında vefat etti.
15 Temmuz gecesi Ankara'da ilk selayı okuyan ünlü hafız İsmail Coşar trafik kazasında vefat etti.

4 Mart 2020 tarihinde bir acı haber düştü ajanslara: “Ankara’nın Polatlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Kocatepe Camii emekli müezzin kayyımı, meşhur hafız ve mevlithan İsmail Coşar ile eşi vefat etti.”

Edinilen bilgilere göre, İsmail Coşar’ın bizzat kullandığı otomobiliyle, Eskişehir-Ankara kara yolunun Polatlı Duatepe mevkii önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpmıştı. Kaza sonrası sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri, otomobil sürücüsü Coşar ile aynı araçta bulunan eşi Sevim Coşar’ın oracıkta hayatlarını kaybettiklerini belirlendi.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası Ankara'da ilk selayı İsmail Coşar okudu.
15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası Ankara'da ilk selayı İsmail Coşar okudu.

İsmail Coşar, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı olan Çağlayan köyünde 1950 yılında dünyaya gelmişti. Bugün Kur’an Kursu olarak faaliyet gösteren İsmail Hakkı Bursevî Hazretleri’nin medfun olduğu tekkede hafızlığını tamamlamıştı. Askerliğini tamamladıktan sonra Ankara Radyosu’na davet edildi. Radyoda okuduğu Kur’an-ı Kerim ile sesini bütün Türkiye’ye duyurmuş ve meşhur olmuştu. Zira makamlara vukufiyeti, tilâvetindeki mükemmelliyet bilen/bilmeyen herkesin hoşuna gidecek seviyedeydi. 1972 yılında da Ankara’nın Ulus semtinde bulunan tarihî Kağnıcıoğlu Camii’nde müezzinliğe başladı.

  • Ankara Maltepe Camii’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okuyan İsmail Coşar, TRT’nin ilk kez naklen yayınladığı Mevlid Kandili programında izleyicilerin karşısına çıktı. Çünkü sıradan bir hafız değildi Coşar; aynı zamanda mevlidhandı da. Daha sonra Kocatepe Camii’nin ilk müezzini oldu ve 40 yılı aşkın bu camide görev yaptı.

Türkiye’nin dört bir yanında ve birçok Avrupa, Asya ve Uzak Doğu ülkesinde düzenlenen programlarda Kur’an ve mevlit okudu. Ayrıca dinî musikinin diğer formları olan birçok kaside ve ilahi de seslendirip hafızalara kazındı. Allah rahmet eylesin.