Kehanet mi canavarca bir plan mı?

'Bilimsel sessizlik’ döneminde ise meydan, hastalığın pandemiye dönüşerek tüm dünyanın konusu halini aldığından bu hiç kimsenin bir türlü susturamadığı Bill Gates’e kaldı.
'Bilimsel sessizlik’ döneminde ise meydan, hastalığın pandemiye dönüşerek tüm dünyanın konusu halini aldığından bu hiç kimsenin bir türlü susturamadığı Bill Gates’e kaldı.

Kendisine rakip gördüğü şirketleri hiçbir ahlak kuralı gözetmeden ve tekel oluşturarak saf dışı bırakan Bill Gates, 1995’te Netscape’e yaptıklarıyla nasıl bir ‘tüccar’ olduğunu göstermişti. Bugün iyilik meleği rolündeki Gates’in tekel olma sevdasını bilenler, aşı ve ilaç konusunda elde edebileceği en küçük bir ilerlemede nasıl bir canavara dönüşebileceğini de çok iyi biliyor.

Korona virüsün pandemiye dönüştüğü günden bu yana hastalıkla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden hatta belki de dünyadaki tüm tıp çevrelerinden daha çok konuşan Bill Gates, son açıklamasıyla hakkındaki şüpheleri daha da azdırdı.

Çin’de ilk vak’anın resmi olarak açıklandığı günden bu yana 8. ayını da geride bırakan korona salgınının(!), bugüne kadar 750 bin kadar kişinin ölüme neden olduğu iddia edildi. Dünya genelinde vak’a sayısı ise geçtiğimiz hafta 20 milyonu geçti.

Virüs, bugün yayılma hızı bakımından haziran ayı rakamlarının iki katına, mayısın ise 3 katına ulaştı. Günlük ölümlü vak’a sayıları Nisan ayı verilerine dönüş yaparak yeniden 7 binli düzeyleri gördü. Fakat o günlerden farklı olarak, virüs hakkında yapılan açıklamalar bıçak gibi kesildi. Önce, korona virüsün dünyaya panik pompalayan korku tacirlerinin iddia ettiği gibi bir ‘kara veba’ olmadığını söyleyen doktorlar susturuldu. Virüs konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nden farklı düşünen bilim adamları terörist ilan edildi. Ardından da, virüsün ilk günlerinde yaptığı çelişkili ve yalan açıklamalarla Çin’i korumaya çalışan DSÖ, Çin’in bu işten sıyrılmasıyla büyük bir sessizliğe gömüldü.

Meydan Gates'e Kaldı

Bu büyük ‘bilimsel sessizlik’ döneminde ise meydan, hastalığın pandemiye dönüşerek tüm dünyanın konusu halini aldığından bu hiç kimsenin bir türlü susturamadığı Bill Gates’e kaldı. Neredeyse haftada bir açıklama yapan ve korku tüccarlığını tek başına yürüten Gates, hiçbir bilimsel ve tıbbî yetkisi, bilgisi ve sıfatı olmamasına rağmen ‘tek otorite’ olarak dünyayı avuçlarına aldı.

  • Sözde aşı çalışmalarına sağladığı destek nedeniyle kendini ‘tek otorite’ olarak gören Gates’in uzak son açıklaması, hakkındaki ‘sözlerin çoğunun gerçek olduğunu ortaya koydu. Korona virüs hakkında kehanetlerde bulunmaya başlayan Gates, kendi hesaplarına göre salgının biteceği -ya da bitireceği- zamanı açıkladı.

‘Zenginler 2021, Fakirler 2022'de Kurtulacak’

Bill ve Melinda Gates Vakfı
Bill ve Melinda Gates Vakfı

Gates, Covid-19 ile ilgili yapılan bilimsel çalışmaların oldukça etkileyici olduğunu iddia ederek “Öyle hissediyorum ki, zengin ülkelerde pandemi 2021’in sonuna kadar bitecek, dünyanın geri kalanında ise salgının sona ermesi 2022’in son aylarında gerçekleşecek” dedi. Geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada aşı ve ilaçların dağıtımında 'eşitlik' ilkesi yerine kâr etme mantığıyla hareket edilirse "daha uzun, daha ölümcül ve daha gaddar"(!) bir pandemi(!) ile karşı karşıya kalınacağını söyleyen Gates, son kehaneti ile aslında aşı ve ilaç konusunda insanlığın değil, edilecek kârın ön planda olduğunu da itiraf etti.

  • Gates’i sözlerinin itiraf gibi algılanmasındaki en büyük neden ise, dünya genelinde devam eden 160’a yakın Covid-19 aşı çalışmalarının en büyüklerini Gates Vakfı’nın finanse etmesi. Gates’in hangi firmayı ne kadar desteklediği tam olarak bilinmiyor ancak hiçbir tıbbî bilgisi olmayan bir iş adamının istediği gibi konuşması ve buna da hiçbir bilim adamının itiraz etmemesi, Gates’in aşı ve ilaç piyasasını tamamen kontrolü altına aldığını gösteriyor.

Yaptıkları, Yapacaklarının Garantisi

Bill Gates, servetinin büyük kısmını bilgisayarlar için ürettiği Microsoft ürünlerinden elde etti. Bu serveti elde ederken izlediği acımasız yöntemler ise, bilişim tarihine geçti.

Henüz 80’li yıllardan başlayarak kendisine rakip olabilecek tüm şirketleri hiçbir ahlâkî değeri gözetmeden ve tekel oluşturarak saf dışı bırakan Bill Gates, 1995’te Netscape’e yaptıklarıyla nasıl bir ‘tüccar’ olduğunu gösterdi. Gates’e en büyükleri 2004, 2008, 2013’te olmak üzere piyasada tekel oluşturmak ve elde ettiği gücü kötüye kullanmak suçlarından Avrupa Komisyonu ve ABD tarafından defalarca milyar dolarlık cezalar kesildi. Bugün eşiyle birlikte kurduğu vakfı “iyilik maskesi” olarak kullanan Gates’in tekel olma ve tüm rakipleri yok etme sevdasını bilenler, aşı ve ilaç konusunda elde edebileceği en küçük bir ilerlemede nasıl bir canavara dönüşebileceğini de çok iyi biliyor.

Rakipleri Yıpratmak İçin İlk Adımlar

Aşı ve ilaç konusunda rakip istemeyen Gates, milyar dolarlık pastadan pay kapmaya çalışan Çin ve Rusya’nın ‘mallarını’ da kötülemeye başladı.
Aşı ve ilaç konusunda rakip istemeyen Gates, milyar dolarlık pastadan pay kapmaya çalışan Çin ve Rusya’nın ‘mallarını’ da kötülemeye başladı.

Aşı ve ilaç konusunda rakip istemeyen Gates, milyar dolarlık pastadan pay kapmaya çalışan Çin ve Rusya’nın ‘mallarını’ da kötülemeye başladı. Çin ve Rusya’daki aşı çalışmaları konusunda endişeleri olduğunu söyleyen Gates’e göre bu ülkelerdeki aşı geliştirme şirketlerine büyük baskılar söz konusu. Gates’in en büyük korkusu, buradaki hükümetlerin güvenli olduğu kesinleşmeden aşıları insanlara uygulaması ve fakir ülkelerin aşılardan faydalanamaması. Gates, hangileri olduğu bilinmeyen o fakir ülkelere aşı temin edilmesi için şimdiden 150 milyon dolar bağışladı bile.

Her Şeye Rağmen Yine En Karamsar O

Aşı ve ilaç çalışmalarını finanse etmesine, bu konuda dünyada söz sahibi tek otorite olmasına rağmen Gates’in karamsarlığı en üst seviyede. ABD’deki korona testlerinin tamamına yakınının işe yaramaz olduğunu, dünyanın yıllar boyu ara ara bu hastalığı yaşayacağını ve 5 yıl sonra bile tam düzelme olmayacağını iddia eden Gates’e göre ekonomilerin açılması da büyük hata. İnsanların bir arada bulunduğu her yerin tavizsiz kapatılması gerektiğini düşünen iş adamı, evlerine kapanmış ve korkuyla titreyen insanlardan oluşan bir dünyanın hayalini kuruyor.