Kısa haberler

 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürül
18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürül

Geçek Hayat 1030. sayısında dünyadan kısa haberleri bizler için derledi. Başlıklar:

‘Eyvah Erdoğan geliyor!’, "Almanya normale döndü", "Kovid aşısı yalan mı oluyor?", "Kurbanınız küfre kurban gitmesin", "Avrupa’da cami soykırımı"

‘Eyvah Erdoğan geliyor!’

Le Point dergisi
Le Point dergisi

Fransa’da yayınlanan Le Point dergisi, geçtiğimiz haftaki sayısının kapağını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayırdı. Erdoğan’ı Fransa için en büyük tehdit olarak gösteren haberin başlığı ise tam olarak şöyle: “Ayasofya, Suriye, Libya, Akdeniz… Erdoğan, savaş kapımızda.” 15 sayfalık dosya haberin tamamı, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin yaptığı atılımlar anlatılıyor ve bu atılımların tamamı ‘laik batı için en büyük tehdit’ olarak gösteriliyor. Fransız halkına ise, ‘Erdoğan savaşı kapımıza getirdi’ denilerek korku pompalanıyor. Türkiye’nin dış politikasını Moğol istilasına da benzeten haberin yazılma nedeni ise ilk cümlesinde gizili: Erdoğan Ayasofya’yı camiye dönüştürdü!

Almanya normale döndü

Almanya'da İslam karşıtı protestolar
Almanya'da İslam karşıtı protestolar

Geçtiğimiz hafta yeni pedofili skandallarına sahne olan; Nazi gruplarının polis teşkilatında örgütlendiği ortaya çıkan Almanya, ırkçılık ve sapıklık gündeminden kurtulmak için geçtiğimiz hafta ‘olağan operasyonlarına’ dönüş yaptı. Berlin’de Müslümanların ev ve iş yerlerine baskınlar yapıldı. ‘İslamcılara’ karşı olduğu belirtilen operasyonlarda çok sayıda ‘şüpheli’ gözaltına alındı.

Kovid aşısı yalan mı oluyor?

nce ‘sabredin aşı geliyor’ narası atanlar şimdi ‘aşı yok korkuya devam’ diyorlar.
nce ‘sabredin aşı geliyor’ narası atanlar şimdi ‘aşı yok korkuya devam’ diyorlar.

İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden King's College London, yaptığı bir araştırmada kovid19 antikorlarının kanda uzun süre kalmadığını ortaya koydu. 90 hasta üzerinde yapılan araştırmada hastaların sadece 54’ünün iyileşme sürecinde güçlü antikorlar ürettiği belirlendi. Bu kişilerden ise sadece 9’unun kanındaki antikorlar 3 ay dayanabildi. Yani 3 ay sonra, hastaların tamamına yakını, hiç hasta olmamış insanlarla aynı risk grubuna yeniden girdi. Bu durum, kanda antikor geliştirilmesi temeline dayanan aşı çalışmalarının da sorgulanmasına neden oldu. Önce ‘sabredin aşı geliyor’ narası atanlar şimdi ‘aşı yok korkuya devam’ demeye çalışıyor. Demek ki işleri henüz bitmemiş.

Kurbanınız küfre kurban gitmesin

nGerçek GündemnEkrem İmamoğlu'ndan kurban bağışı çağrısı
nGerçek GündemnEkrem İmamoğlu'ndan kurban bağışı çağrısı

Önümüzdeki hafta Cuma günü kavuşacağımız Kurban Bayramı öncesi, fırsatçılar yine meydanda. ‘Kurban bağışı’ adı altında vatandaşın ibadetini gelire dönüştürmeye çalışan bazı tüccarlar ise büyük tepki çekti. Migros ve Carrefour gibi alkol satışı yapan yabancı menşeili bazı marketlerin ‘kilo garantisi vererek’ satmaya çalıştıkları etlerin kurban olup olmayacağı tartışılmaya başlandı. Diyanet ise şimdilik bu tartışmalara girmedi. Kurbanı ifsat için yarışanlar arasına İBB’nin bir oturuşta çeyrek domuz yemesiyle meşhur il başkanlarıyla yol yürüyen ve içkili sofralarda poz veren belediye başkanı da katıldı. Ekrem İmamoğlu, İBB’de Erdoğan öncesinde kurulmuş bir kurum bularak, onlar adına kurban bağışı istedi.

Avrupa’da cami soykırımı

Bulgaristan Uzuncaova'da kiliseye çevrilen Yemen Fatihi Gazi Sinan Paşa Camisi
Bulgaristan Uzuncaova'da kiliseye çevrilen Yemen Fatihi Gazi Sinan Paşa Camisi

Osmanlı İmparatorluğu'nun hâkim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştıran Yüksek Mimar Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürüldüğünü tespit etti. Bu konuda rekoru elinde bulunduran Bulgaristan, 128 Osmanlı cami ve yapısını kilise ve çan kulesine dönüştürdü. Yunanistan ise 101 eserde kıyım yaptı.