Söyleyecek sözü olan, tavır koyabilen bir yayın oldu

Benim için Ümmühan Atak’tı, Suavi Kemal Yazgıç’tı, Faruk Yücel’di, Merve Akbaş’tı Gerçek Hayat.
Benim için Ümmühan Atak’tı, Suavi Kemal Yazgıç’tı, Faruk Yücel’di, Merve Akbaş’tı Gerçek Hayat.

Haber dergilerinin ülke gündeminde ne kadar belirleyici olduğunu çeşitli vesilelerle tecrübe etmiş bir milletiz. 90’lı yıllarda Nokta, Tempo ve Aktüel gibi dergilerin siyasetten, toplum mühendisliğine nasıl etkili bir misyonu olduğu da hepimizin hatırında.

Şimdilerde yazılı basın hızla yerini dijital mecralara bıraksa da gündelik haber içeriklerinin ötesine geçen, meseleleri derinlemesine ele alıp tartışan, soru soran, sorgulayan, gerektiğinde eleştirisini ortaya koyabilen haber dergilerini eminim sahici okurlar çok özlüyor.

Gerçek Hayat dergisi bu mânâda ‘dindar’, ‘muhafazakâr’, ‘İslâmcı’ mahallenin dikkate değer mecralarından biri oldu. Söyleyecek sözü olan, tavır koyabilen bir yayın oldu çoğu zaman.

HER TOPLANTIDA BEYİN FIRTINALARI...

Hakan Albayrak derginin ruhunu mayalayan isimdi. Onun etrafında âdetâ kalem neferlerinden oluşan bir ekip ülke ve dünyada olup bitenlere Müslümanca bakışın kaydını düştü yıllarca. Ne çok gencin eli kalem tuttu, ne çok genç davanın, mücadelenin, derdin, dermanın izini sürdü sayfalarca yazılıp çizilende.

Benim için Ümmühan Atak’tı, Suavi Kemal Yazgıç’tı, Faruk Yücel’di, Merve Akbaş’tı Gerçek Hayat. Yazı işleri toplantılarında yaptığımız beyin fırtınaları, Ümmühan’la yaptığımız tatlı atışmalar, Suavi’nin her sabah sevgili Ayşe Şasa ile yaptığı rutin konuşmalar ve gündem raporu verişiydi…

Faruk’un bitmeyen enerjisi, giderek sararan çehresine rağmen hiç eksilmeyen haber heyecanıydı… Merve’nin maharetiyle bir çırpıda kotardığı haberlerdi… Filiz’di Gerçek Hayat, Medine Abla’ydı, Muhammed’di sonra.

Bir zamanlar yapmış olduğum haber sayfası...
Bir zamanlar yapmış olduğum haber sayfası...

Sibel Eraslan’dı bir de. Sibel ablamızdı o bizim, onun kanatları altına sokulurduk her darlandığımızda.

Ekibin samimiyeti, gayreti, işini severek yapmasıydı Gerçek Hayat’ı güzel kılan.

Sık sık yer değiştirirdi bizim dergi. İlkin Karagümrük’teki ofiste çalışmıştım. Alt katında Caner Pub’ın bulunduğu pasajın üst katında ‘İslamcı’ dergi çıkarırdık harıl harıl. Sonra Okmeydanı SSK’nın yanı başına geçtik. Derken yine Okmeydanı’nda bir başka adres.

Olsundu, çalıştık hiç sızlanmadan.

Yirmi beş yılı aşan meslek hayatımda pek çok dergide çalıştım. Kiminde doğrudan yazı işleri ekibinde bulundum, kimine dışarıdan destek verdim yaptığım haberler, röportajlarla. Gerçek Hayat da bu duraklardan biriydi. Diyorum ya oradaki ekibin ve dostların samimiyeti, gayreti, işini severek yapmasıydı Gerçek Hayat’ı güzel kılan.