10 ayda 65 kilo verdi polisten azar işitti: Bir fotoğrafa bak, bir de aynaya

142 kilodan 77 kiloy düşen İlker Dağ, trafik kontrolü sırasında polisten azar işitti.
142 kilodan 77 kiloy düşen İlker Dağ, trafik kontrolü sırasında polisten azar işitti.

Zonguldak'ta yaşayan 25 yaşındaki Makine Mühendisi İlker Dağ, 10 ayda 65 kilo verince asayiş uygulamasında kimliğine bakan polisin sahte kimlik taşımaktan işlem yapılmasından son anda kurtuldu.

Zonguldak'ta mide küçültme ameliyatının ardından 10 ayda 65 kilo veren makine mühendisi İlker Dağ (25), otomobiliyle seyir halindeyken trafik polisinin yaptığı denetimde, ehliyetindeki kilolu dönemine ait fotoğraf ile yeni hali arasındaki fark nedeniyle sorun yaşadı.

"Sen bizimle dalga mı geçiyorsun?"

Polisin ehliyetini sahte sandığını söyleyen İlker Dağ, "Ehliyet ve ruhsatı uzattım. Sonrasında bana baktı ve 'Sen bizimle dalga mı geçiyorsun?' dedi. 'Bu evrakta sahteciliğe giriyor' tarzında konuştu. Eski fotoğraflarımı gösterince beni bıraktılar" dedi.

  • Mide küçültme ameliyatının ardından 10 ayda 65 kilo vererek, 142 kilodan 77 kiloya düşen makine mühendisi İlker Dağ, Zonguldak'ta otomobiliyle seyir halindeyken polisin gerçekleştirdiği denetimde durduruldu. Trafik polisi, Dağ'ın 18 yaşında aldığı ehliyetteki fotoğrafına bakınca ehliyetin sahte olduğundan şüphelendi.

"Bir fotoğrafa bak, bir de aynaya"

Kilo farkı nedeniyle kendisinden şüphelenen polise eski fotoğraflarını gösteren İlker Dağ, ekibi güç de olsa ikna etti. Polis, Dağ'ı kimlik ve ehliyetini yenilemesi ve fotoğraflarını değiştirmesi uyarısında bulunarak bıraktı.

Dağ, 142 kilogramdan 77 kilograma düştü.
Dağ, 142 kilogramdan 77 kilograma düştü.

Çok hızlı kilo verdiği için ehliyet ve kimliğindeki fotoğrafı henüz değiştirmediğini belirten İlker Dağ, "142 kiloydum, 65 kilo verdim. Şu an 77 kiloyum. Baktığınız zaman 65 kilo az bir kilo değil. Trafik kontrolüne girdim. Ehliyet, ruhsat söyledi bana. Ben de ehliyet ve ruhsatı uzattım. Sonrasında bana baktı, 'Sen bizimle dalga mı geçiyorsun' dedi. İlk ne olduğunu anlamadım ben de. Ehliyetteki fotoğrafım 18 yaşındaki fotoğrafım. Öyle bir durum olduğu için 'Ağabey, anlayamadım' dedim. Trafik polisi, 'Bir fotoğrafa bak, bir de aynaya. Sen bizi mi kandırmaya çalışıyorsun?' dedi. 'Bu evrakta sahteciliğe giriyor' tarzında konuştu. Eski fotoğraflarımı gösterince beni bıraktılar" dedi.


Dağ, ehliyetini en kısa sürede değiştireceğini söyledi.
Dağ, ehliyetini en kısa sürede değiştireceğini söyledi.

Başka yerlerde de aynı sorunu yaşadığını anlatan Dağ, "Otele rezervasyon veriyorum. Adam fotoğrafa baktığı zaman 'Bu siz misiniz? Siz bayağı değişmişsiniz' diyor. Tanımakta güçlük çekiyorlar. Açıköğretim öğrencisiyim. Açıköğretim sınavında aynı durumla karşılaştım. Sınava güçlükle girdim. En kısa sürede ehliyetimi yenileyeceğim" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >