20 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

20 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündem
20 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündem

Türkiye'nin 'uzay' merkezi ilk kez görüntülendi... 20 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

20 Kasım'daki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Muğla’da bulunan 700 yıllık Tevrat'tan Türkiye'nin ilk 'uzay' merkezine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

20'nci yüzyılın en sadist seri katili Charles Manson öldü

                                    
                                    Dünyanın en tehlikeli seri katillerinden Charles Manson 83 yaşında öldü. ABD'nin California eyalatinde ömür boyu hapis cezasını çeken seri katil, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Charles Manson, Polonyalı ünlü yönetmen Roman Polanski'nin hamile eşinin de aralarında bulunduğu 9 cinayetten yargılanmıştı.
20'nci yüzyılın en sadist seri katili Charles Manson öldü Dünyanın en tehlikeli seri katillerinden Charles Manson 83 yaşında öldü. ABD'nin California eyalatinde ömür boyu hapis cezasını çeken seri katil, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Charles Manson, Polonyalı ünlü yönetmen Roman Polanski'nin hamile eşinin de aralarında bulunduğu 9 cinayetten yargılanmıştı.
49 yaşındaki Wimbledon şampiyonu vefat etti

                                    
                                    Bir zamanların en popüler tenis sporcularından biri olan ve Wimbledon şampiyonluğu bulunan Jana Novotna yaşamını yitirdi. Kariyerinde çiftlerde ilk, teklerde ise 2. sıraya kadar yükselen Çek tenisçi, 1993 ve 1997'de final oynadığı grand slam turnuvası Wimbledon'da, 1998'de mutlu sona ulaşmıştı. Novotna kanser tedavisi görüyordu.
49 yaşındaki Wimbledon şampiyonu vefat etti Bir zamanların en popüler tenis sporcularından biri olan ve Wimbledon şampiyonluğu bulunan Jana Novotna yaşamını yitirdi. Kariyerinde çiftlerde ilk, teklerde ise 2. sıraya kadar yükselen Çek tenisçi, 1993 ve 1997'de final oynadığı grand slam turnuvası Wimbledon'da, 1998'de mutlu sona ulaşmıştı. Novotna kanser tedavisi görüyordu.
Muğla’da 700 yıllık Tevrat ele geçirildi 

                                    
                                    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde tarihi eser kaçakçılarına operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri, kaçakçıların ceylan derisi üzerine altın yazmalı Tevrat satmak için müşteri aradığı bilgisini aldı. Yaklaşık bir ay önce şüphelilere ulaşarak müşteri kılığında pazarlık yaptı. Yapılan aramada 700 yıllık ve yaklaşık değeri 7,5 milyon lira olduğu tahmin edilen ceylan derisi üzerine altın yazmalı Tevrat ele geçirildi.
Muğla’da 700 yıllık Tevrat ele geçirildi Muğla'nın Seydikemer ilçesinde tarihi eser kaçakçılarına operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri, kaçakçıların ceylan derisi üzerine altın yazmalı Tevrat satmak için müşteri aradığı bilgisini aldı. Yaklaşık bir ay önce şüphelilere ulaşarak müşteri kılığında pazarlık yaptı. Yapılan aramada 700 yıllık ve yaklaşık değeri 7,5 milyon lira olduğu tahmin edilen ceylan derisi üzerine altın yazmalı Tevrat ele geçirildi.
58 terörist etkisiz hale getirildi

                                    
                                    Ülke genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. 13-20 Kasım'da ülke genelinde yürütülen operasyonlarda, 45'i ölü, 10'u sağ, 3'ü teslim olmak üzere 58 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
58 terörist etkisiz hale getirildi Ülke genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. 13-20 Kasım'da ülke genelinde yürütülen operasyonlarda, 45'i ölü, 10'u sağ, 3'ü teslim olmak üzere 58 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Bakan Arslan: Türkiye'de e-ticaret yılda yüzde 40 büyüyor

                                    
                                    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Antalya'da düzenlenen E-Ticaret Zirvesi’nde konuştu. Arslan, ”Yaklaşık 400 yerli yabancı uzman burada. 10 Bakan ve Bakan Yardımcısı burada. Birçok ülkeyle işbirlikleri yapıyoruz. Zaten dünya genelinde bu sektör büyüyor, Türkiye olarak bundan faydalanmalıyız. e-ticaret zirvesi 2 gün sürecek. Yılda yüzde 40 büyümeden bahsediyoruz. Türkiye bu konuda çok daha iyi bir noktaya gelecek.” dedi.
Bakan Arslan: Türkiye'de e-ticaret yılda yüzde 40 büyüyor Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Antalya'da düzenlenen E-Ticaret Zirvesi’nde konuştu. Arslan, ”Yaklaşık 400 yerli yabancı uzman burada. 10 Bakan ve Bakan Yardımcısı burada. Birçok ülkeyle işbirlikleri yapıyoruz. Zaten dünya genelinde bu sektör büyüyor, Türkiye olarak bundan faydalanmalıyız. e-ticaret zirvesi 2 gün sürecek. Yılda yüzde 40 büyümeden bahsediyoruz. Türkiye bu konuda çok daha iyi bir noktaya gelecek.” dedi.
Gurbetçi futbolcuların hafta sonu karnesi

                                    
                                    Futbol kariyerlerini Türkiye dışında sürdüren futbolcularımız bu haftayı da alkışlanacak performanslarla kapattı. İşte Türk yıldızların, Avrupa karnesi…
Gurbetçi futbolcuların hafta sonu karnesi Futbol kariyerlerini Türkiye dışında sürdüren futbolcularımız bu haftayı da alkışlanacak performanslarla kapattı. İşte Türk yıldızların, Avrupa karnesi…
Depremden birkaç dakika sonra binanızın hasar bilgisi cebinize gelecek

                                    
                                    Depremden sadece birkaç dakika sonra binada oluşan hasarı cebinize gönderen sistem, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Teknokent'te hizmet veren bir firmanın iş birliğiyle geliştirildi. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Türer, "ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünde geliştirdiğimiz bu teknikle bir deprem olduktan hemen sonra, dakikalar içerisinde binanızın hasar görüp görmediğini cep telefonunuza SMS olarak alabiliyorsunuz, bu dünyada bir ilk." değerlendirmesini yaptı.
Depremden birkaç dakika sonra binanızın hasar bilgisi cebinize gelecek Depremden sadece birkaç dakika sonra binada oluşan hasarı cebinize gönderen sistem, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Teknokent'te hizmet veren bir firmanın iş birliğiyle geliştirildi. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Türer, "ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünde geliştirdiğimiz bu teknikle bir deprem olduktan hemen sonra, dakikalar içerisinde binanızın hasar görüp görmediğini cep telefonunuza SMS olarak alabiliyorsunuz, bu dünyada bir ilk." değerlendirmesini yaptı.
Türkiye'nin 'uzay' merkezi ilk kez görüntülendi

                                    
                                    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ / TAI) bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, Anadolu Ajansı tarafından görüntülendi. Haberin detayları için burayı inceleyebilirsiniz.
Türkiye'nin 'uzay' merkezi ilk kez görüntülendi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ / TAI) bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, Anadolu Ajansı tarafından görüntülendi. Haberin detayları için burayı inceleyebilirsiniz.
Hükümet Sözcüsü Bozdağ: NATO'daki skandalın üzeri örtülmemeli

                                    
                                    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, NATO tatbikatındaki skandala ilişkin "NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Açık bir had bilmezliktir. Bu işin üzerinin örtülmemesi, örttürülmemesi gerektiğini de çok net şekilde ifade ediyoruz." dedi.
Hükümet Sözcüsü Bozdağ: NATO'daki skandalın üzeri örtülmemeli Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, NATO tatbikatındaki skandala ilişkin "NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Açık bir had bilmezliktir. Bu işin üzerinin örtülmemesi, örttürülmemesi gerektiğini de çok net şekilde ifade ediyoruz." dedi.
Adebayor Galatasaray maçında lig tarihine geçti

                                    
                                    Adebayor, geçen sezon da Başakşehir'in 4-0 kazandığı maçta Galatasaray'a karşı hat-trick yapma başarısı göstermişti. Galatasaray'a karşı lig tarihinde hat-trick yapma başarısı gösteren 13 futbolcu var. Adebayor ise Galatasaray'a karşı iki kez hat-trick yapan ilk ve tek futbolcu oldu.
Adebayor Galatasaray maçında lig tarihine geçti Adebayor, geçen sezon da Başakşehir'in 4-0 kazandığı maçta Galatasaray'a karşı hat-trick yapma başarısı göstermişti. Galatasaray'a karşı lig tarihinde hat-trick yapma başarısı gösteren 13 futbolcu var. Adebayor ise Galatasaray'a karşı iki kez hat-trick yapan ilk ve tek futbolcu oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >