2019 Ramazan Bayramı ne zaman?

Arşiv
Arşiv

Dini vazifelerini yerine getirmek isteyen milyonlarca vatandaş, 2019 yılında Ramazan Bayramı'nın hangi güne denk geldiğini merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2019 yılı dini takvimiyle birlikte, akıllardaki soru cevaplandı. Ramazan Ayı başlangıcı ve bayram tarihleri belli oldu.

İslam dünyasının sabırsızlıkla beklediği mübarek Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2019 yılında 6 Mayıs'ta başlayacak 3 Haziran'da son bulacak. 4 Haziran'da ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü idrak edilecek.

Ramazan ayının ve orucun fazileti

Yüce Allah'ın bizlere lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan ayıdır. Ramazan ayı kadın- erkek, büyük- küçük halkımızın tüm kesimleriyle; oruçlarıyla, teravihleriyle, mukabeleleriyle, salatü selamlarıyla, fitre ve zekâtlarıyla, mahyaları ve iftarlarıyla büyük bir coşkunun ve dirilişin gerçekleşme ayıdır. Ramazan ayı ibadet, rahmet ve mağfiret ayıdır. Bereketi bol, hayrı çok olan bir aydır. Bu ay yardım, bağış, rahmet ve ihsan ayıdır. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tövbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği bir terbiye ayıdır.

Kadir Gecesi bu ay içerisinde yer almaktadır

  • İnsanlığı fikrî ve ahlâkî sapıklıktan, cehaletten kurtarıp ilme, medeniyete ve dolayısıyla ebedî saadete ulaştıran Kur'an-ı Kerim bu ayda nazil olmuştur. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içerisinde yer almaktadır.

Oruç farz kılındı

Orucun farz oluşu ayet ve hadislerle sabittir. Allah (c. c.) Kur'an-ı Kerim'de mealen şöyle buyurmaktadır: "Ey iman edenler, günahlardan korunmanız için sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de sayılı günlerde oruç, farz kılındı." (Bakara: 183)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >