24 Haziran'dan sonra neler değişecek? İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin detayları

Yeni sistemle hedef verimli yönetim güçlü koordinasyon
Yeni sistemle hedef verimli yönetim güçlü koordinasyon

Türkiye, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile tanışacak. "Dev ekonomi, dijital dönüşüm, bilimsel atılım, sosyal devlet ve lider ülke" anlayışıyla oluşturulan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile Türkiye'nin, Cumhuriyetin 100. yılında küresel güç olma yolunda yeniden şahlanması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ana hatlarını anlattığı yeni yönetim sisteminin detayları belli oldu. Dev ekonomi, dijital dönüşüm, bilimsel atılım, sosyal devlet ve lider ülke anlayışıyla harmanlanan yeni sistem ile hükümet, hızlı, modern ve birlikte yönetim modeli ile daha şeffaf bir yapıya kavuşuyor.

Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşıyacak kalkınma hamlelerinin gerçekleştirilmesi kapsamında oluşturulan sistem, Türkiye'nin bilimde atılım ve toplumda refahla lider ülke olma hedefine koşmasınız amaçlıyor.

Yeni yönetim modeli; yalın, makamların azaldığı, yeniliklere hızlı adapte olan, insan kaynağının gelişmesine imkan sağlayan, dijital dönüşümü gerçekleştiren, karar alma süreçlerini hızlandıran, küresel rekabet gücünü yükselten, ortak aklı kurumsallaştıran, yetki ve sorumlulukları net bir yapı ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından yayımlanan video ile "Cumhurbaşkanlığı Sistemi"nin detayları açıklandı.

Bakanlık sayısı 26'dan 16'ya indiriliyor
Yeni modele göre, etkin bir koordinasyon için bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürülecek. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişecek.
Bakanlık sayısı 26'dan 16'ya indiriliyor Yeni modele göre, etkin bir koordinasyon için bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürülecek. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişecek.
Yeni sistemde cumhurbaşkanlığının teşkilat yapısı
Yeni sistemde cumhurbaşkanlığının teşkilat yapısı
Yeni yönetim modelinin özellikleri
Yeni yönetim modelinin özellikleri
Yeni sistemde ekonomi modeli
Yeni sistemde ekonomi modeli
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >