'ABD beni öldürtmek için talimat verdi'

Nicolas Maduro, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada düşmanlarının kendisine suikast düzenlemek istediğini söyledi.
Nicolas Maduro, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada düşmanlarının kendisine suikast düzenlemek istediğini söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce bomba yüklü insansız hava aracları ile öldürülmek istenen Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ABD'nin kendisine yönelik yeni bir plan yaptığını söyledi.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında Beyaz Saray'ın Kolombiya hükümetine kendisini öldürmeleri yönünde talimat verdiğini ileri sürdü.

"Buradan tüm dünyaya duyuruyorum. Maduro'yu öldürme emri, beni öldürmek isteyen Beyaz Saray tarafından Kolombiya hükümetine verildi" ifadelerini kullandı ve ekledi:

Saçımın tek bir teline bile dokunamayacaklar

Ne olmuştu?

Ağustos başında başkent Caracas'taki askeri geçit töreni sırasında Maduro'ya başarısız bir saldırı olmuş, bomba yüklü insansız hava aracları (drone) ile yapılan saldırıda 7 Venezüella askeri yaralanmıştı.

Maduro saldırının ardından ABD ve Kolombiya'yı, özellikle de eski Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'u, saldırıda rol oynamakla suçlamıştı. Kolombiya Dışişleri ise Maduro'ya yönelik suikast girişiminde rol oynadığı suçlamasını reddetmişti.

Maduro'nun son suçlaması hakkında açıklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü ise "ABD'nin barışçıl ve demokrasiye dönüş yapmış bir Venezülla'yı tercih eden politikasında değişiklik yok" ifadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >