ABD'deki "hükümet kapanması" ne anlama geliyor?

hükümet kapanması nedir
hükümet kapanması nedir

ABD hükümeti, Trump'ın başkanlığının ilk yıl dönümünde resmi olarak kapandı. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşmazlı sonucu ortaya çıkan "hükümet kapanması" ne anlama geliyor?

ABD'de yapılan bütçe görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle hükümet kapandı.

ABD federal hükümeti, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşamadıkları için Donald Trump’ın başkanlığının birinci yıl dönümünde resmi olarak kapandı. Birçok federal kurumun hizmetlerini, 20 Ocak 2018 itibariyle geçici olarak askıya almasına yol açan bütçe krizi, milyonlarca kamu çalışanının ücret almadan çalışmasına ya da zorunlu izne çıkarılmasına neden olacak.

Federal kamu kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürmesini sağlayan üçüncü geçici bütçenin süresi Washington saatiyle 00.00'da doldu. Cumhuriyetçiler ile Demokratların dördüncü geçici bütçe tasarısını gece yarısından önce Kongre’den geçirememesi, federal hükümetin finansman yetersizliği nedeniyle geçici olarak “kepenk kapanmasına” yol açtı.

Söz konusu tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi’nden dün geçmesine karşın ABD Senatosu’nda gerekli 60 "evet" oyuna ulaşamadı.

Hükümet kapanması durumunda neler olabilir?

                                    ABD’de süren bütçe görüşmelerinin neticeye bağlanamaması ve bunun
sonucunda yeni yılın bütçe ve geçici bütçesinin çıkarılmasına “hükümet
kapanması” (government shutdown) denir.
Hükümet kapanması durumunda neler olabilir? ABD’de süren bütçe görüşmelerinin neticeye bağlanamaması ve bunun sonucunda yeni yılın bütçe ve geçici bütçesinin çıkarılmasına “hükümet kapanması” (government shutdown) denir.
Hükümet kapanınca ne oluyor?

                                    Bütçe görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasıyla ortaya çıkan “government
shutdown” ile hükümet çalışanlarının büyük bölümü “ücretsiz izine” ayrılır. Milli
Parklar, müzeler, paraport hizmetleri, sağlık hizmetlerinin bir bölümünün
kapanmasıyla birlikte kamu teşkilatlarının onayıyla verilecek olan banka
kredileri durdurulur.En uzun kapanma dönemi 1995 sonunda 21 gün sürmüştür.
Hükümet kapanınca ne oluyor? Bütçe görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasıyla ortaya çıkan “government shutdown” ile hükümet çalışanlarının büyük bölümü “ücretsiz izine” ayrılır. Milli Parklar, müzeler, paraport hizmetleri, sağlık hizmetlerinin bir bölümünün kapanmasıyla birlikte kamu teşkilatlarının onayıyla verilecek olan banka kredileri durdurulur.En uzun kapanma dönemi 1995 sonunda 21 gün sürmüştür.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >