ABD'li dijital yayın devi BuzzFeed basılı gazete çıkardı

BuzzFeed'in ilk gazetesinin manşetinde 'Momo' haberi yer aldı.
BuzzFeed'in ilk gazetesinin manşetinde 'Momo' haberi yer aldı.

The Huffington post kurucularından Jonah Peretti tarafından 2006 yılında kurulan ABD’nin önde gelen dijital yayınlarından BuzzFeed’in ilk basılı gazetesi New York’ta okuyucuların beğenisine sunuldu. BuzzFeed'in ilk gazetesini baş editör Ben Smith ve editör Ben Kaufman okuyuculara ücretsiz dağıttı.

ABD'nin önde gelen haber-blog sitesi BuzzFeed, yazılı basına adım atarak ilk gazetesini New York’ta çıkardı.

Kapağından baktığımızda, BuzzFeed'in ilk sayısının gündeminde çocukları intihara sürükleyen Momo'nun yanı sıra akış önerileri, ucuz bifteğe karşı pahalı bifteğe ilişkin bir özellikler var.

BuzzFeed'in ilk gazetesini baş editör Ben Smith ve editör Ben Kaufman; Union Square, Herald Square ve Penn Station'da kopyalarını dağıttı.

Matbaa yayınına BuzzFeed'in eski çalışanlarından büyük tepki geldi. Zira BuzzFeed Ocak ayında 200 çalışanının ekonomik nedenlerden dolayı işten çıkartmıştı.

“Yazılı ürünlerin 10 yıl ömrü kaldı”

New York Times CEO'su Mark Thompson, yazılı basının 10 yıl sonra sona ereceğini savunarak, "Ekonomik açıdan yazılı gazeteyi sürdürmenin anlamsız olduğu bir noktaya gelebiliriz" demişti.

New York Times'ın dijital abone sayısının hızla arttığını belirten Thompson, CNBC'ye yaptığı açıklamada, "10 yıl daha ABD'de yazılı ürünlerimiz olacak; ancak bunun bir sonu var" ifadelerini kullanmıştı.

New York Times CEO'su Mark Thompson
New York Times CEO'su Mark Thompson

Yazılı basının devam etmesini dilediğini kaydeden Thompson, "Tümüyle ekonomik koşullara göre karar vereceğiz. Ekonomik açıdan yazılı gazeteyi sürdürmenin anlamsız olduğu bir noktaya gelebiliriz" şeklinde konuşmuştu.

Amerika Gazeteler Birliği tarafından yapılan açıklamada, yazılı basın sektörünün büyük düşüş yaşadığı belirtilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >