Adanalı kokoreççi sokak köpeklerini ninni söyleyerek uyutuyor

Sercan Üçtepe köpekleri ninni söyleyerek uyutuyor.
Sercan Üçtepe köpekleri ninni söyleyerek uyutuyor.

Adana'da yaşayan 29 yaşındaki kokoreç ustası Sercan Üçtepe, geceleri tezgahını kapatmasının ardından yıllardır beslediği sokak köpeklerini ninni söyleyerek uyutuyor. Köpeklerin kokoreç yemeye de bayıldığını ifade eden Sercan Üçtepe, 'Dobi' adını verdiği köpeğin kokoreç yemeden yatmadığını belirtti.

Adana'da yaşayan 29 yaşındaki kokoreç ustası Sercan Üçtepe, geceleri tezgahını kapatmasının ardından yıllardır beslediği sokak köpeklerini ninni söyleyerek uyutuyor. 16 yıldır kokoreççilik yapan Sercan Üçtepe, ilk günden bu yana bölgedeki sokak köpeklerini dost edindiklerini ve bir aile olduklarını belirtti.

Hayvanları çok sevdiğini belirten Üçtepe, sokak köpeklerinin gıda başta olmak üzere birçok ihtiyacını karşılamaya çalıştığını dile getirdi.
Hayvanları çok sevdiğini belirten Üçtepe, sokak köpeklerinin gıda başta olmak üzere birçok ihtiyacını karşılamaya çalıştığını dile getirdi.

Üçtepe, tezgahını gece geç saatlerde kapattığını ve kalan kokoreçleri de köpeklere verdiğini kaydetti. Köpeklerin kokoreç yemeye bayıldığını ifade eden Sercan Üçtepe, 'Dobi' adını verdiği köpeğin kokoreç yemeden yatmadığını belirtti.

"İnsanlar hem kokoreç yiyor, hem de hayvan sevgisini tadıyor"

Babasının açtığı tezgahta yıllardır severek bu işi yürüttüklerini söyleyen Üçtepe, işlerinin gece geç saatlere kadar sürmesi nedeniyle bazı tehlikelerle de karşılaşabildiklerini bildirdi. Bu tehlikelere karşı köpeklerin kendilerini koruduğunu söyleyen Üçtepe, şöyle konuştu:

  • "Köpeklerimiz öyle hayvanlar ki; 6’ncı hisleri kuvvetli olduğu için kimin zarar vereceğini, kimin zarar vermeyeceğini anlıyorlar. Ona göre de koruma iç güdüsüyle burayı ve bizleri sahipleniyorlar. O yüzden bazı arabaları tezgaha yaklaştırmıyorlar. Bazı müşteriler ise geliyor ve onları çok seviyor. Masalarına çağırıp kokoreç yediriyorlar.
  • İnsanlar hem kokoreç yiyor, hem de hayvan sevgisini tadarak buradan mutlu ayrılıyorlar."

"Ninniye girdiğim an esnemeye başlarlar..."

Sercan Üçtepe, tezgahını kapattıktan sonra ninni söyleyip, köpekleri uyuttuğunu ifade etti.

Sercan Üçtepe
Sercan Üçtepe

Kokoreç yemeye gelen bir müşterisinin çektiği videoda bir köpeği ninni söyleyerek uyuttuğu görülen Sercan Üçtepe, "Videoda gördüğünüz köpeğe ve diğerlerine ben her gece ninni söylerim ve öyle uyurlar. Zaten ninniye girdiğim an esnemeye başlarlar. Böylece kendilerini güvende hissederler. Kucağımda uyuduktan sonra biraz ilerde yuvaları var. Yuvalarına götürüp yatırıyoruz. Yaklaşık 16 yıldır burada onlarla bir aile olduk" ifadelerini kullandı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >