AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

Mehmet Özhaseki, "Belediye başkanları orkestra şefi gibi olmalı" demişti.
Mehmet Özhaseki, "Belediye başkanları orkestra şefi gibi olmalı" demişti.

Merakla beklenen AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki oldu. 31 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kala merak edilen en önemli bölgelerden olan Ankara'nın AK Parti Belediye Başkan adayı kim olacak? Sorusu da cevabını bulmuş oldu. AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki kimdir?

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki oldu. Yerel seçimlere kısa bir süre kala merak edilen soru cevabını buldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin hayatına dair tüm detaylar bu haberde.

Mehmet Özhaseki kimdir?

Mehmet Özhaseki 1957 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazandı.

Mehmet Özhaseki
Mehmet Özhaseki
  • Fakat o günlerde ülkede hakim olan siyasi şartlar nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Avukatlık yapmadı

Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Buradan mezun olduktan sonra, Avukatlık stajını Kayseri Adliyesi’nde yaptı. Ancak avukatlık mesleğini icra etmedi.

  • Tekstil üzerine faaliyet yürüten aile şirketinin başına geçti. 1994 yılına kadar ticaret hayatının içinde aktif olarak yer aldı. 1980 sonrasında sosyal amaçlı faaliyetler yürüten birçok derneğin kuruluşuna öncülük etti.
Mehmet Özhaseki
Mehmet Özhaseki

Belediye Başkanlığı dönemi

27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi.

Kayseri Modeli Belediyecilik

18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Özhaseki, geliştirdiği "Kayseri Modeli Belediyecilik" ile ülkeye örnek oldu. 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olup 4. ve 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Özhaseki, 5 dönem üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.
Özhaseki, 5 dönem üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

Tarihe geçti

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >