Başbakan Yıldırım esnafa müjdeyi verdi

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı. Yıldırım, esnafa müjdeli haberi verdi. Esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi sınırının 150 binden 200 bine çıkarıldığını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasından ön plana çıkan başlıklar şöyle:

"Büyük bir aileyiz.

Bir ülke büyüyecekse bu anacak bütün toplum kesimlerinin birlikte hareket etmesi ve çalışmasıyla mümkündür. Büyük bir aileyiz. Türkiye için çalışan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Esnafımızla ilgili özel bir paragraf açmak istiyorum. Biz esnafımızı Türkiye'nin bel kemiği olarak görüyoruz ve bunun için desteğimiz artarak devam ediyor. 2002 yılında esnafa 153 trilyon destek verildi. Bugün 22 katrilyona çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Faiz için yeni tedbirler

Alacağımız yeni tedbirlerle faizlerin kendi doğal sınırları içine çekilmesini sağlayacağız. Böylelikle yatırımlarda ilave hazine desteği olmadan yatırımların gerçekleşme imkanı olaca.

Esnafa kredi müjdesi

900 kooperatifimiz kredi alabiliyor. Esnaf ve sanatkarlarımızın kullanacağı işletme kredisi sınırı 150 binden 200 bine çıkarılıyor.

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Kerkük meselesi

Pazarı pazartesiye bağlayan gece Kerkük'te Irak güçleri bir operasyon başlattı. Kerkük'ün tamamen PKK ve peşmergelerden temizlendiği bilgisi geliyor. Yıllar boyunca işin tarihi derinliğine baktığımızda orada demografik yapıyı fiili durumlarla değiştirme gayretlerinin olduğunu görüyoruz. Kerkük'ün tekrar Irak merkezi yönetimi tarafından kontrol altına alınmış olması müspet bir gelişmedir. Burada dikkat edilmesi gereken konu bölgenin tarihi derinliğine uygun olarak demografik yapıyı tekrar tesis edecek yönetim tarzını uygulamaya koymaktır. Çoğunluğun Türkmen olduğunu görüyoruz ama zaman içinde bu durum değişmiş, daha da kötüleşmiştir. Kerkük'te yaşanan olayları yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Belediyeler

Bu hafta komisyonda bir 130 maddeden fazla olan bir torba yasa var. Birçok toplum kesimini ilgilendiren maddeler var. Belediyelerde emlak vergi beyannameleri veriliyor. Bazı belediyeler para bitince vatandaşın malına göz dikiyor. 100 liralık yere 5000 lira kıymet koyuyor. Burası dağ başı mı kardeşim? Buna el attık, yüzde 50'den fazla artıramayacak. Bunlar da daha ziyade muhalefet belediyeleri. Vatandaşım bilsin.

Cep telefonu vergisi müjdesi

Cep telefonu görüşmesinde vergi yüzde 25. 7.5'e düşürüyoruz. Ev telefonunda da görüşme yüzde 15. Bunu da yarıya düşürüyoruz. Telefon şirketleri düşürmezse biz de onları düşürürüz. Büyükşehirlerde köyden mahalleye dönüşen yerlerde esnaf muaflığı var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >