Başkan Donald Trump, 'ABD tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük hatayı' Bush'a yıktı!

George Bush
George Bush

ABD Başkanı Trump, ülke tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük hatanın, Cumhuriyetçi başkanlardan Bush'un Afganistan ve Irak işgalleriyle Ortadoğu'ya girilmesi olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Hill TV'ye verdiği röportajda, kendine göre ülke tarihinde yapılan en kötü hatanın ne olduğunu da açıkladı.

Kendi partisi Cumhuriyetçileri hedef aldı

Şimşeklerini Demokrat Partililere yöneltmesiyle tanınan Trump, bu kez kendi partisi Cumhuriyetçileri hedef aldı.

  • Trump, "Ülkemizin tarihinde yapılmış, gelmiş geçmiş en kötü tekil hata, Başkan (George W.) Bush tarafından Ortadoğu'ya sokulmasıdır" diyen Trump, şöyle devam etti: " Obama ABD askerlerini oradan çıkarmakla yanlış yapmış olabilir, ama bence, asıl girmemiz, ülkemizin tarihinde yapılmış en büyük hatadır."

ABD 7 trilyon dolar harcadı

Bu yüzden 'ABD'nin Ortadoğu'da 7 trilyon dolar harcadığını' belirten Trump, "Şimdi bir yerde pencere tamir etmen icap etse 'aman, sakın yapmayalım' diyorlar. 7 trilyon dolar ve milyonlarca can, çünkü ben iki tarafı da saymayı seviyorum. Milyonlarca can…"

Trump, ''Benim kanımca ülkemizin tarihinde yapılmış en kötü tekil hata, İçsavaşı anlarsınız. İçsavaş içsavaştır. Bu farklı. Bizim açımızdan Ortadoğu'ya girmek bu ülke için kötü bir gündü." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >