'Baykal'ın hayati tehlikesi var'

deniz baykalın sağlık durumu
deniz baykalın sağlık durumu

Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalar geldi. Hastane yönetimi olayın ilk başladığı andan itibaren hayati tehlikesinin olduğunu ifade ederken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Baykal'ın durumunun stabil olduğunu ve kötüye herhangi bir gidişin olmadığını söyledi.

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Pazartesi günü hastaneye kaldırıldı. İlk olarak Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklaması yapılsa da, daha sonra hastane yönetimi Baykal'ın hayati tehlikesinin olduğunu belirtti.

Prof. Dr. İbiş: Bilinci kapalı

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş,

Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesinin bahçesinde bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu. İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Şu anda kendisine yine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Solunum desteği sağlanıyor, beyin destekleri sağlanıyor. Bu süreç içinde kendisi tabii ki bilinci kapalı olarak uyuyor." dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş

Daha önce yapılan açıklamalarda 48-72 saat kavramını ön plana çıkardıklarını ifade eden İbiş, beyin hasarlarında ve beyinle ilgili hastalıklarda 48-72 saat içinde bazı komplikasyonların olabileceğinin vurgulandığını anımsattı.

Anlık iyi ya da olumsuz bir bulguyla karşılaşılabileceğine dikkati çeken İbiş, zaman zaman tomografik görüntülerin alındığını belirtti.

Bir gazetecinin hayati tehlikenin olup olmadığını sorması üzerine İbiş, "Hep bunu söyledik, olayın ilk başladığı anda hayati tehlikesi var zaten, çünkü hep dedik ki ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var. Yine de var elbette ki ama bu hastaneye geldiği anda da vardı." ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Baykal'ın sağlığının kötüye gittiğine ilişkin haberler asılsızdı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel (ortada)
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel (ortada)

Özel, şunları söyledi:

"Deniz Bey'i takip eden doktor şu açıklamada bulundu, 'Son açıklamadan beri durumunda hiçbir değişiklik yok. Durumu stabil. Kötüye herhangi bir gidiş yok. Yarın sabah planlanan tomografi çekilecek, Deniz Bey'in sağlık durumu son yapılan açıklamadan beri değişmedi' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >