Belediye Başkanı Tahmazoğlu'ndan pazarcıya 'fiyat' dersi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, pazarları denetledi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, pazarları denetledi.

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun pazar denetimi sırasında domatesin kilosunu 70 kuruşa alıp 5 liraya satan pazarcıyla konuşması günün en çok konuşulan konusu oldu. Tahmazoğlu, pazarcıya domates fiyatını ya düşüreceğini ya da tezgahının kaldırılacağını söyledi.

Gaziantep'te, pazar denetimine çıkan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, fatura ile satış fiyatı arasında yüksek fark olan pazarcıyla gerçekleştirdiği konuşma günün konusu oldu.

  • Başkan Tahmazoğlu, 70 kuruşa aldığı domatesi 5 liraya satan pazarcıya, ya fiyatı indirmesini ya da tezgahının kaldırılacağını söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, asfalt freze makinesi alındığında deneme sürüşü gerçekleştirmişti.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, asfalt freze makinesi alındığında deneme sürüşü gerçekleştirmişti.

Pazar denetimine çıktı

Gaziantep’te merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zabıta ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte fiyat denetimi ile tüketici haklarının korunmasına yönelik toplantı düzenledi. Belediyede yapılan toplantının ardından Tahmazoğlu beraberinde zabıta ve Ticaret İl Müdürlüğü görevlileri ile birlikte pazar denetimine çıktı. Kılıçoğlu Mahallesindeki pazarda denetim yapan Tahmazoğlu, vatandaşların domates fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etmesi üzerine bir pazarcıdan 5 liraya sattığı domatesin faturasını göstermesini istedi.

Alış fiyatı 70 kuruş

Aldığı faturada domatesin alış fiyatının 70 kuruş olduğunu fark eden Tahmazoğlu, ürünün 5 liraya satılmasına tepki gösterdi. Tahmazoğlu, tepki gösterdiği pazarcıya, "Olmaz böyle. Ya fiyatı düşürüyorsun, ya tezgahı kapatıyorsun" dedi.
Tahmazoğlu'nun tepkisinin ardından pazarda bulunan esnaflar tezgahlarındaki sebze ve meyve fiyatlarını düşürdü.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >