"Benim çocuğum eşya değil"

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde eşinden boşanan adam velayetini üzerine aldığı 7 yaşındaki kızının görevliler tarafından zorla götürülmesine tepki gösterdi. Baba "Benim çocuğum eşya değil, kurbanlık değil, o kız böyle zorla götürülmemeliydi" dedi.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde eşinden boşanan adam velayetini üzerine aldığı 7 yaşındaki kızının görevliler tarafından zorla götürülmesine tepki gösterdi.

Baba Ramazan Yıldırım, çocuğunu annesine göstermek istemediği şeklindeki iddiaları kabul etmedi.

"Kızım bunu hak etmedi"

Yıldırım, "Olay günü pedagog, rapora çocuğun gelmek istemediğini yazdı. Çocuğum orada ağladı. Çocuğumun sağlıklı bir şekilde alınmadığını, uzmanın da bunu söylediği halde kızımın psikolojisi düşünülmeyerek bu şekilde alınmasının doğru olmadığını söyledim. Ben şahsen üzüldüm. Çocuğumun ve benim psikolojim olumsuz yönde etkilendi. Video kayıt yaparken ki halimi gelin bana sorun. Benim kızım bunu hak etmedi. " ifadelerini kullandı.

"Çocuğum ağlayarak gitti"

Baba Yıldırım ayrıca "Çocuklar bu şekilde değil, oyun parkında olur, bir oyuncak getirirsin, konuşursun sakin ortamda o şekilde alırsın. Benim çocuğum karga tulumba bir eşya gibi alındı ve karakola götürüldü. Çocuklar eşya değil. Kanunlara karşı boynum kıldan ince herkes görevini yapıyor ama bu şekilde olmaması gerekiyor. Yetkililerin, Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın bunu görmesini istiyorum. Burada bir yanlışlık var. Ben annesiyle arası düzelsin diye uğraşıyorum. Şu anda çocuğuma hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Çocuğum ağlayarak gitti." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >