Bu taklacı özel kuşun sahibi aranıyor

Bu taklacı özel kuşu​n sahibi aranıyor
Bu taklacı özel kuşu​n sahibi aranıyor

Sivas'ta yaşayan 52 yaşındaki güvercin besleyen Haluk Karyağdı, geçtiğimiz hafta bulduğu güvercinin sahibini arıyor. Bir güvercin kaybettiğinde günlerinin zehir olduğunu söyleyen Karyağdı, "Bu güvercinin değerini sahibi bilir." diyerek sosyal medya üzerinden kuşun sahibini bulmak için paylaşımlar yapıyor.

Hayatında güvercinlerin önemli bir yeri bulunan Karyağdı, 40 yıldır güvercin besleyip eğitiyor. Karyağdı geçtiğimiz günlerde özel eğitilmiş kendisine ait olmayan taklacı bir güvercinin kendisine ait güvercinlerin arasında olduğunu fark etti. Karyağdı, iyi eğitilmiş bir güvercinin sahibi açısından ne kadar değerli olduğunu çok iyi bildiği için güvercinin sahibini aramaya koyuldu. Güvercinin sahibini bulmak için seferber olan kuş sevdalısı özellikle sosyal medya üzerinden yaptığı duyurular ile güvercinin sahibini arıyor.

Haluk Karyağdı yaptığı açıklamada, “Kuş besleyen bütün arkadaşlarım benim yaptığımı yapar. Çünkü taş yerinde ağırdır. Bu güvercinin değerini sahibi bilir. Ben nasıl ki bir güvercinimi kaybettiğimde o gün bana zehir olur. O akşam yemek yemem. Hatta bazen eşim bana, güvercinlerime bir şey olduğunda hiç neşem olmadığını söyler. Çünkü ben nasıl kaybettiğimde onun üzüntüsünü yaşıyorsam, bu güvercini kaybeden arkadaşım da aynı duyguları yaşıyordur” dedi.

Karyağdı, güvercini bulduktan sonra çevresinde araştırma yaptığını, sahibini bulamayınca ise sosyal medya üzerinde güvercinin sahibini aramaya başladığını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >