Çadırlarda yaşam mücadelesi: 7 bin ihtiyaç sahibine battaniye yardımı

Aldığı battaniyeleri çadırına taşıyan bir ihtiyaç sahibi.
Aldığı battaniyeleri çadırına taşıyan bir ihtiyaç sahibi.

"Sıcacık Bir İyilik" sloganıyla Suriye'deki ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine 7 bin battaniye yardımı gerçekleştirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Halep’e bağlı Cerablus, Bızaa, Azez ve Aktarin bölgelerinde bulunan çadır kentlerde 7 bin ihtiyaç sahibine battaniye dağıtımı gerçekleştirdi.

  • İHH İnsani Yardım Vakfı, Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında yer alan kamplarda kış aylarında yaşam mücadelesi veren ailelere dağıtım faaliyetlerine devam ediyor.

İhtiyaç sahiplerine 7 bin adet battaniye dağıtıldı.
İhtiyaç sahiplerine 7 bin adet battaniye dağıtıldı.

“Sıcacık Bir İyilik” sloganıyla dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya çalışan İHH, Suriye'de kış çalışmalarını sürdürüyor. Son dönemlerin en sert kışı yaşanan bölgede bulunan dağınık kamplarda battaniye dağıttı.

"Kamplarda yaşam zorlaşıyor"

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Babuselam Suriye Çalışmaları Koordinatörü Hasan Aksoy, "Bu sene kış ayının sert geçmesinden dolayı bölgede yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. Soğuk hava şartlarının şiddetini giderek artırması kamplarda yaşamın devam etmesini zorlaştırıyor. Bizler bu ailelere battaniye dağıtımı gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kapmlada yaşam mücadelesi veren ailelerin, battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı bulunuyor.
Kapmlada yaşam mücadelesi veren ailelerin, battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı bulunuyor.

Yardıma davet

Kış mevsiminin sonuna kadar kamp bölgelerinde yaşayan savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Aksoy, tüm hayırseverleri Suriyeli mültecilere destek vermeye davet etti.

Kamplarda son durum

Kış ayının gelmesiyle çadırlarda yaşam oldukça zorlaştı. Bölgede aralıksız yağan yağmurlarla birlikte çok sayıda kampta sel meydana geldi. Ailelerin acil olarak battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >