Çalıştığı evin asansöründe hafta sonu boyunca kurtarılmayı bekledi

Arşiv
Arşiv

ABD'nin New York şehrinde çalıştığı lüks evin asansöründe tüm hafta sonu boyunca mahsur kalan 53 yaşındaki Marites Fortaliza isimli kadın, itfaiye ekiplerince yürütülen çalışma sonucu kurtarıldı.

Amerika’nın New York şehrinde Marites Fortaliza adlı kadın, Little Rock isimli yatırım bankasının sahibi Warren Stephens'ın evinin asansöründe tüm hafta sonu boyunca mahsur kaldıktan sonra itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Asansörden çıkartılan kadın hastaneye kaldırıldı. 53 yaşındaki Fortaliza’nın tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

İtfaiyeciler, Pazartesi günü saat 10.00 sularında gelen bir acil çağrıya cevap veren ve hızla olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, 2 gün boyunca asansörde mahsur kalan 53 yaşındaki kadını kurtarmayı başardı.

Associated Press'in Stephens ailesinin açıklamasından aktardığına göre, Fortaliza'nın susuz kalmasına bağlı şikayetleri olduğu; ancak, Weill Cornell hastanesinde tedavisine devam edildiği ve durumunun stabil olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Marites Fortaliza 18 yıldır geniş Stephens ailesinin değerli bir ferdidir ve şu anda da bir aile ferdimiz kendisine hastanede eşlik etmektedir" denildi. Yetkililer, asansörde kalan hizmetli kadının Manhattan yarımadasında yer alan evin 2. ve 3. katları arasında sıkıştığını aktardı.

Stephens ailesinin olay yaşandığı sırada hafta sonu için şehir dışında olduğu ve evde çalışmakta olan Fortaliza haricinde kimsenin olmadığı belirtildi.
Stephens ailesinin olay yaşandığı sırada hafta sonu için şehir dışında olduğu ve evde çalışmakta olan Fortaliza haricinde kimsenin olmadığı belirtildi.

New York Times'ta yer alan habere göre, kazanın yaşandığı binaya New York Belediyesi'ne bağlı Binalar Dairesi tarafından asansörün incelenmesi bitene kadar binada ihlal yaşandığına dair bir işaret konuldu.

Nedeni tam olarak belirlenemeyen kazanın soruşturulmasına devam edildiği aktarıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >