'Cemal Kaşıkçı öldürüldü' dedirten 8 delil!

Gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı'dan 6 gündür haber alınamaması üzerine Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde eylem yapıldı.
Gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı'dan 6 gündür haber alınamaması üzerine Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde eylem yapıldı.

2 Ekim'de evlilik işlemleri için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı'dan haber alınamıyor. Konsolosluğun verdiği çelişkili cevaplar, güvenlik kameralarından alınan görüntüler ve yapılan açıklamalar ortada bir cinayet olduğuna işaret ediyor.

Cemal Kaşıkçı, Türk vatandaşı nişanlısı Hatice Cengiz ile evlenmek için gerekli yasal işlemleri halletmek üzere 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gitmişti. Güvenlik kameralarından çıktığına dair bir görüntü bulunmayan Kaşıkçı'nın öldürüldüğü düşünülüyor.

1-) 16.00’ya kadar çıkmazsam…
Nişanlısı ile saat 13.00’da konsolosluğa gelen Cemal Kaşıkçı içeriye girmeden önce nişanlısı Hatice Cengiz’e, eğer 16.00’ya kadar dışarı çıkmazsam AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay’a ve Türk Arap Gazeteciler Derneği’ne haber vermesini söylüyor.
1-) 16.00’ya kadar çıkmazsam… Nişanlısı ile saat 13.00’da konsolosluğa gelen Cemal Kaşıkçı içeriye girmeden önce nişanlısı Hatice Cengiz’e, eğer 16.00’ya kadar dışarı çıkmazsam AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay’a ve Türk Arap Gazeteciler Derneği’ne haber vermesini söylüyor.
2-) Konsolosluk yetkilileri yalan beyanda bulundu

                                    
                                    Konsolosluk yetkilileri binaya giren Kaşıkçı’nın işlemlerini tamamladıktan sonra binadan çıktığını söylemelerine rağmen Mobese kameralarını inceleyen güvenlik ekipleri bu bilgininin doğru olmadığını açıkladı.
2-) Konsolosluk yetkilileri yalan beyanda bulundu Konsolosluk yetkilileri binaya giren Kaşıkçı’nın işlemlerini tamamladıktan sonra binadan çıktığını söylemelerine rağmen Mobese kameralarını inceleyen güvenlik ekipleri bu bilgininin doğru olmadığını açıkladı.
3-) 15 kişilik ekip geldi

                                    
                                    Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluktaki ikinci randevuya gitmesinden bir gün önce Suudi Arabistan’dan iki ayrı uçakla 15 kişilik bir ekip geldi. İstanbul’ indikleri gibi konsolosluğa geçen ekip bir sonraki gün Suudi Arabistan’a geri döndü. Ekiptekilerin istihbarat görevlisi olduğu biliniyor.
3-) 15 kişilik ekip geldi Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluktaki ikinci randevuya gitmesinden bir gün önce Suudi Arabistan’dan iki ayrı uçakla 15 kişilik bir ekip geldi. İstanbul’ indikleri gibi konsolosluğa geçen ekip bir sonraki gün Suudi Arabistan’a geri döndü. Ekiptekilerin istihbarat görevlisi olduğu biliniyor.
4-) Konsolosluk kapıları 5 gün sonra açtı

                                    
                                    Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğu kapılarını olaydan 5 gün sonra uluslararası haber ajansı Reuters’e açtı. Olayın üstünden uzun süre geçmesine rağmen ikna edici bir açıklama yapmayan konsolosluk görevlileri deliller ortadan kaldırıldıktan sonra gazetecileri gezdirerek Kaşıkçı’nın konsoloslukta olmadığını ispat etmeye çalışmışlardır.
4-) Konsolosluk kapıları 5 gün sonra açtı Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğu kapılarını olaydan 5 gün sonra uluslararası haber ajansı Reuters’e açtı. Olayın üstünden uzun süre geçmesine rağmen ikna edici bir açıklama yapmayan konsolosluk görevlileri deliller ortadan kaldırıldıktan sonra gazetecileri gezdirerek Kaşıkçı’nın konsoloslukta olmadığını ispat etmeye çalışmışlardır.
5-) Konsolosluktaki kameralar bozuk

                                    
                                    Reuters çalışanları olay günü Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk kameralarındaki giriş ve çıkış görüntülerini görmek istedi. Bunun üzerine İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi; “Kameralarımız o saatler arasında çalışmadığı için kayıt yapmamış” şeklinde açıklıyor. Neden o saatlerde kameraların çalışmadığı bilinmiyor.
5-) Konsolosluktaki kameralar bozuk Reuters çalışanları olay günü Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk kameralarındaki giriş ve çıkış görüntülerini görmek istedi. Bunun üzerine İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi; “Kameralarımız o saatler arasında çalışmadığı için kayıt yapmamış” şeklinde açıklıyor. Neden o saatlerde kameraların çalışmadığı bilinmiyor.
6-) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’dan açıklama

                                    
                                    Yasin Aktay, "Konsolosluğun iki kapısı var, hangi kapıdan çıktı? Tüm kameraları inceledik, kapıdan girdiği gözüküyor ama çıktığı görülmüyor" dedi ve ekledi:

  
"Arabalarla bir çıkış olmuş olabilir, ölü müdür diri midir bilemiyoruz, öldürüldükten sonra cesedini daha kolay taşımak için bir şeyler yapmışlar mıdır bilmiyoruz.""Normal yollarla çıkmadığı kesin, cevaplayamıyorlar, normal yıllarla girmiş biri neden anormal çıksın?
6-) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’dan açıklama Yasin Aktay, "Konsolosluğun iki kapısı var, hangi kapıdan çıktı? Tüm kameraları inceledik, kapıdan girdiği gözüküyor ama çıktığı görülmüyor" dedi ve ekledi: "Arabalarla bir çıkış olmuş olabilir, ölü müdür diri midir bilemiyoruz, öldürüldükten sonra cesedini daha kolay taşımak için bir şeyler yapmışlar mıdır bilmiyoruz.""Normal yollarla çıkmadığı kesin, cevaplayamıyorlar, normal yıllarla girmiş biri neden anormal çıksın?
7-) 26 adet konsolosluk aracı inceleniyor

                                    
                                    Kaşıkçı olayı için MİT ve İçişleri
Bakanlığı tarafından belirlenen özel timler ortak çalışıyor.Konsolosluğa ait 26
aracın 2 Ekim saat 13.00 itibariyle konsolosluktan çıktıktan sonra nereye
gittikleri ve ne taşıdıklarının tespitine çalışılıyor.
7-) 26 adet konsolosluk aracı inceleniyor Kaşıkçı olayı için MİT ve İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen özel timler ortak çalışıyor.Konsolosluğa ait 26 aracın 2 Ekim saat 13.00 itibariyle konsolosluktan çıktıktan sonra nereye gittikleri ve ne taşıdıklarının tespitine çalışılıyor.
8-) Türk Arap Medya Derneği Başkanının açıklaması

                                    
                                    Turan Kışlakçı Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü iddia eden Kışlakçı, "Hepimiz başı sağolsun. Bütün dünyanın başı sağlosun. Cemal Kaşıkçı sadece Arap dünyasında bilinen bir isim değil dünyada bilinen bir isimdi. Bize 2 gün önce haber ulaşmıştı. Dün teyit ettirdik. Öldürüldüğü haberi doğru. Çok vahşice öldürüldüğü yönünde bilgilere ulaştık. Öldürüldüğü kesin, fakat barbar şekilde öldürüldüğü yönündeki iddiaları tam teyit ettiremedik. Bugün yarın yetkiler bu konuda açıklama yapacak. Ellerinde ciddi deliler olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
8-) Türk Arap Medya Derneği Başkanının açıklaması Turan Kışlakçı Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü iddia eden Kışlakçı, "Hepimiz başı sağolsun. Bütün dünyanın başı sağlosun. Cemal Kaşıkçı sadece Arap dünyasında bilinen bir isim değil dünyada bilinen bir isimdi. Bize 2 gün önce haber ulaşmıştı. Dün teyit ettirdik. Öldürüldüğü haberi doğru. Çok vahşice öldürüldüğü yönünde bilgilere ulaştık. Öldürüldüğü kesin, fakat barbar şekilde öldürüldüğü yönündeki iddiaları tam teyit ettiremedik. Bugün yarın yetkiler bu konuda açıklama yapacak. Ellerinde ciddi deliler olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >