Enes Kanter'e Türkiye'den engel

Enes Kanter
Enes Kanter

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Enes Kanter’in propaganda için başladığı dünya turuna engel olduk” dedi.

FETÖ ve terör örgütleri ile mücadele konusu AK Parti’nin istişare toplantısında ele alındı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütlerinin yurtdışında yapılan çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. Çavuşoğlu’nun sunumda şu başlıkları ele aldı:

FETÖ’CÜLERİN STATÜLERİ GERİ ALINDI

“Bazı FETÖ kuruluşları, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey tarafından resmi olarak tanınıyordu. FETÖ kuruluşları arasında Kimse Yok Mu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile TUSKON bulunuyordu. Girişimlerimiz sonucu bu statüleri geri alındı.

Enes Kanter’in propaganda için başladığı dünya turunu tamamlamasına engel olduk. Üç ülkeden sınır dışı edildi.

FETÖ OKULLARINA EL KONULDU

Myanmar’dan FETÖ imamını Türkiye’ye getirdik. Malezya’dan, Azerbaycan’dan Katar’dan, Suudi Arabistan’dan FETÖ’cüleri teslim aldık. 15 ülkede FETÖ iltisaklı okul ve dil kurslarının faaliyetleri sonlandırıldı. Gambiya, Azerbaycan, Tacikistan, Libya, Ürdün, Dominik Cumhuriyeti, Fas, Ruanda, Kuveyt, Tunus, Karadağ, Maldivler, Madagaskar, Fildişi Sahilleri oldu. Gine, Somali, Nijer, Sudan, Kongo’da Maarif Vakfı bu okulları devraldı. Diğer ülkelerle de okulların devredilmesine yönelik temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz”

Kaynak: Hürriyet