Erbil suikastının planlayıcıları vuruldu

MİT ve TSK'nın ortak hava operasyonuyla Erbil suikastini planlayan hainler etkisiz hâle getirildi.

Türk diplomat Osman Köse’nin 17 Temmuz’da şehit edilmesinin ardından Kuzey Irak'a yönelik operasyonlar hız kazandı. MİT ve TSK, ortak operasyonla Türk diplomatlara Erbil'de düzenlenen suikastin planlayıcılarını vurdu.

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana 17 Temmuz düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomat Osman Köse şehit oldu.

Hain saldırı sonrasında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri harekete geçti. Saldırıyı gerçekleştirilen teröristler kısa sürede yakalandı ancak MİT, saldırıyı planlayanların peşine düştü.

Şehidimizin kanı yerde kalmadı

TSK ile birlikte operasyon için düğmeye basıldı. İlk operasyon 18 Temmuz’da Duhok kırsalındaki bir yol üzerinde gerçekleştirildi. Operasyonda teröristler etkisiz hale getirildi.

6 gün sonra, Irak’ın kuzeyindeki Batifa kırsalında gerçekleştirilen operasyonda ise saldırıyı planlayan diğer teröristler hedef alındı. Operasyonda, teröristler etkisiz hale getirildi.

Olayla direkt bağlantılı 45 kişi gözaltında

Ne olmuştu?

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan muavinimiz şehit olmuştu, iki Türk diplomat ise yaralanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >