Ermenistan'ın yeni Başbakanı Paşinyan'dan Türkiye mesajı: Koşulsuz diplomasiye hazırız

Ermenistan'ın yeni Başbakan'ı Nikol Paşinyan
Ermenistan'ın yeni Başbakan'ı Nikol Paşinyan

Ermenistan'da çiçeği burnunda Başbakan Paşinyan, Türkiye ile koşulsuz olarak diplomatik ilişkilere hazır olduklarını söyledi.

Ermenistan'da başbakanlık koltuğuna oturan Nikol Paşinyan'dan Türkiye ile ilgili bir açıklama geldi.

Paşinyan Türkiye ile hiç bir ön koşul olmadan diplomatik ilişkiler kurmaya hazır olduklarını söyledi.

Ermenistan parlamentosunda dün yapılan oylama sonucunda başbakanlık görevine getirilen muhalif lider Nikol Paşinyan, Türkiye ile ön koşulsuz diplomasiye hazırız mesajı verdi.

Nikol Paşinyan
Nikol Paşinyan

Ne olmuştu?

Ermenistan Parlamentosu'nda başbakanlık seçimine tek aday olarak giren muhalif hareketin lideri Nikol Paşinyan, 105 milletvekilinden 59'unun oyunu alarak amacına ulaştı. Paşinyan, geçen haftaki oylamada gerekli çoğunluğa ulaşamamış ve taraftarlarına yeniden sokağa çıkma çağrısı yapmıştı.

İktidardaki Cumhuriyetçi Parti kendilerine karşı protestoları sürükleyen Nikol Paşinyan'ın başbakan seçileceğini, bugünkü oylamadan dakikalar önce açıklamıştı. Türkiye'nin doğu komşusunu çalkalayan olaylar zinciri, eski cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın başbakan olmak istemesiyle başladı.

Anayasal düzenlemeyle yetkileri olağanüstü artırılan başbakanlık için daha önce aday olmayacağını açıklayan Sarkisyan, geçen ay parlamentoda başbakan seçildi.

Oylama öncesi başlayan gösterilerin yoğunluğu o kadar arttı ki, Sarkisyan istifa etmek zorunda kaldı. Sarkisyan'ın yer aldığı Cumhuriyetçi Parti, yıllardır Ermenistan siyasetini belirliyor.

Yaşananları 'kadife devrim' olarak niteleyen Paşinyan, ülkeyi erken seçime götürmeyi vaat etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >