Fenerbahçe taraftarının yüzünü güldüren gelişme; Ali Koç adaylığını açıkladı

1907 Derneği Başkanı Ali Koç’dan sürpriz karar. Koç, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’na aday olacağını duyurdu.

Fenerbahçe'nin aldığı kötü sonuçların ardından sarı-lacivertli taraftarlar, başkan Aziz Yıldırım'a istifa çağrısında bulunmaya başladı. Hatta eski başkanlardan Ali Şen de Yıldırım'ın görevi bırakması gerektiğini vurguladı.
Yargıtay kararına kadar buradayım
Yıldırım ise Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda “Ben Yargıtay kararının ardından bırakacağıma söz verdim. Ama maalesef her başarısızlıktan sonra istifa etsin havaları estiriliyor. Bunu da camiaya kadar getiriyorlar. Ben Yargıtay kararına kadar buradayım. Beni ancak kongre yollar. Beni sokaktaki ve medyadaki üç ahlaksız şerefsiz gönderemez" açıklamasını yaptı.
Adaylığını açıkladı
Fenerbahçe taraftarının başkanlık koltuğuna yakıştırdığı tek isimse Ali Koç... Daha önce Fenerbahçe'de yöneticilik yapan, taraftarların gönlünde taht kuran Ali Koç, sarı-lacivertlilerin baskısına daha fazla dayanamadı ve adaylığını açıkladı.
Şansımı denemek istiyorum
Ali Koç, 1907 Derneği'nde seslenene Koç “Geçen sene mayıs ayında bir sözüm vardı. Ağzımdan bir laf çıktı. Sonra ağabeyimin vefatı olayını yaşadık. Bugün geldiğimiz noktada, kongre olduğu takdirde, en azından 2018 Mayıs ayında kongremizde şartlar ne olursa olsun bir kere adaylığımı koyup denemek istiyorum. Yöneticiyken de, taraftarken de, şimdi de, işler kötü giderken kulübümüz sıkıntıdayken kongre çığırtanlığı yapmak ne benim fıtratımda var ne de bunu tasvip ediyorum" ifadelerini kullandı.
Tribünlere seslendi
Koç “Tribünlerin bu hali kabul edilebilir değil, şartlar ne olursa olsun... Bu yüzden sezon yeni başlıyormuş gibi hepimizin çubukluya sahip çıkmamız lazım. Sonuçta hepimizin ortak paydası çubuklu... Kendimize zarar vermeyelim, bindiğimiz dalı kesmeyelim. Yönetimimiz ne zaman uygun görürse o zaman kongre olacaktır. 2018 Mayıs ayında da zaten olağan kongremiz var. Kulübümüzü, camiamızı sıkıntıya sokacak, televizyonda ciğeri beş para etmeyen adamlara malzeme verecek konuma gelmeyelim. Anca beraber, kanca beraber" dedi.