Fransa müslümanlara sokakta namaz kılmayı yasaklıyor

Fransadaki müslümanlar
Fransadaki müslümanlar

Başkent Pariste sokakta namaz kılanlara karşı bir eylem düzenlendi.

Mart ayında Pariste Clichy-la-Garenne semtinde çok büyük bir camii kapatılıp kütüphaneye çevrildi.Paristeki müslümanlar ise tepki olarak camiilerin dışında namaz kılmaya başladı.

İçişleri bakanı yasaklayacağını söyledi
Müslümanların eylemlerine kaymakam 'barışçıl olmayan ve kabul edilemez' yorumu getirirken, içişleri bakanı Gerard Collomb sokakta namaz kılınmasını yasaklanacağını söyledi.
İçişleri bakanı yasaklayacağını söyledi Müslümanların eylemlerine kaymakam 'barışçıl olmayan ve kabul edilemez' yorumu getirirken, içişleri bakanı Gerard Collomb sokakta namaz kılınmasını yasaklanacağını söyledi.
Müslümanlar Birliği derneği karşı çıktı 
Dernek başkanı Hamid Kazed, Fransada gittikçe artan Müslüman nüfusuna dikkat çekerek, “Siz dışarda namaz kılmanın lüks olduğunu, çok güzel olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ama anlaşılan o ki Chichy belediye başkanı tüm dikkatleri üzerimize çekerek halkı bölmek istiyor. Biz selefi değiliz. Radikal değiliz. Biz cumhuriyete saygı duyan bir İslam’ın takipçileriyiz.“dedi.
Müslümanlar Birliği derneği karşı çıktı Dernek başkanı Hamid Kazed, Fransada gittikçe artan Müslüman nüfusuna dikkat çekerek, “Siz dışarda namaz kılmanın lüks olduğunu, çok güzel olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ama anlaşılan o ki Chichy belediye başkanı tüm dikkatleri üzerimize çekerek halkı bölmek istiyor. Biz selefi değiliz. Radikal değiliz. Biz cumhuriyete saygı duyan bir İslam’ın takipçileriyiz.“dedi.
Cemaat namaz kılarken marş söylediler
Halka açık mekanlarda namaz kılmanın engellenmesine tepki olarak sokaklarda cuma namazı kılan cemaate, müslüman karşıtları tepki olarak namaz kılınırken Fransa ulusal marşını söyledi.
Cemaat namaz kılarken marş söylediler Halka açık mekanlarda namaz kılmanın engellenmesine tepki olarak sokaklarda cuma namazı kılan cemaate, müslüman karşıtları tepki olarak namaz kılınırken Fransa ulusal marşını söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >