Gaziantep OSB'de dev tekstil fabrikası alev alev yandı:100'den fazla personel seferber oldu!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen son dakika haberi şehirde büyük paniğe yol açtı! 5. OSB'de faaliyet gösteren ve elyaf pamuk ipliği üreten dev bir tekstil fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangın, rüzgarın ve ham maddelerin etkisiyle kısa sürede tüm tesisi sardı. İtfaiye ekiplerinin 50 araç ve 100'ü aşkın personelle müdahale ettiği, adeta zamanla yarışılan o yangın tam 14 saatlik yoğun bir çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Büyük maddi hasarın oluştuğu yangının tüm detayları haberimizde...
Gaziantep sanayisinin kalbi olan Organize Sanayi Bölgesi, güne dev bir fabrika yangınıyla başladı. 5. OSB'de tekstil üzerine üretim yapan büyük bir tesiste çıkan yangın, ekiplerin uzun uğraşları neticesinde söndürüldü.
İhbarın ardından 6 dakikada müdahale başladı
Gaziantep 5. OSB'de bulunan ve elyaf pamuk ipliği üretimi gerçekleştiren fabrikada, sabah saat 09.04 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İçerideki tekstil malzemelerinin hızla tutuşması üzerine alevler tüm fabrikayı kapladı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, OSB İtfaiye Müdürlüğü, polis ve acil sağlık ekipleri jet hızıyla sevk edildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, ihbarın gelmesinden tam 6 dakika sonra ilk itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşarak alevlere ilk müdahaleyi gerçekleştirdiğini açıkladı.

50 araç ve 100 personel seferber oldu
Tekstil malzemelerinin yanıcı özelliğinden dolayı alevlerin büyümesi üzerine çevre ilçe belediyelerinden de takviye ekipler istendi. Yangının kontrol altına alınması için adeta bir seferberlik ilan edildi.
Reklam
Belediye Başkan Vekili Halil Uğur'un Açıklaması: "Yangın içeriği ile ilgili teknik araştırmalarımız devam ediyor. Bizler için en sevindirici durum herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Büyükşehir İtfaiye ekiplerimiz, OSB İtfaiye Müdürlüğü ve çevre belediyelerin de desteğiyle 50'ye yakın araç ve 100'den fazla personelle yangını yoğun uğraşlar sonucu kontrol altına aldık. Fabrikada ne yazık ki çok ciddi boyutta maddi hasar meydana geldi. Yangının kesin çıkış sebebiyle ilgili uzman ekiplerimizin raporu bekleniyor."

Yangın 14 saatte söndürülebildi
İçerideki elyaf ve pamuk stoklarının için için yanmaya devam etmesi nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yürütüldü. İtfaiye ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü yaklaşık 14 saatlik yoğun mesainin ardından fabrikadaki yangın tamamen söndürüldü ve gece geç saatlerde soğutma çalışmaları başarıyla tamamlandı.
Polis ve itfaiye ekipleri, fabrikayı kullanılamaz hale getiren yangının çıkış nedenini belirlemek üzere geniş çaplı inceleme başlattı.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.