Hatay Reyhanlı'da patlama!

Reyhanlı'da otomobilde patlama: 3 ölü
Reyhanlı'da otomobilde patlama: 3 ölü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta meydana gelen patlamada Suriye uyruklu 3 kişi hayatını kaybetti.

Reyhanlı Kaymakamlığı'na yaklaşık 750 metre uzaklıkta bulunan Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki otomobilde patlama meydana geldi.

Geniş güvenlik önlemi alınan olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Bomba imha timleri de bölgede çalışma başlattı.

TV NET muhabiri Yılmaz Bilgen'in edindiği bilgilere göre patlama militanların bomba düzeneğini hazırlarken gerçekleşti.Hedef Fatih Sultan Mehmet Camii'ydi.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Başbuğ patlamaya ilişkin şunları söyledi;

Şu ana kadar elde edilen bilgiler bakıldığında saldırının terör saldırısı olduğu ve ayaklarına dolandığı yönünde.Gün, saat ve yerine bakıldığında doğrudan bölgede bulunan cami hedef alındı.

Eğer amaçlarına erselerdi ikinci bir Reyhanlı vakasını yaşıyor olabilirdik.Detaylı bilgiler yok ancak kuvvetli miktarda patlayıcı olduğunu değerlendiriyorum.

2013'te 52 vatandaşımızı toprağa verdik benzer saldırı ve yeri de manidar.Ayaklarına dolandı. Ve sadece kendileri etkisiz hale geldi.

Neden Reyhanlı?

Terör uzmanı Başbuğ'un konuşmaları şöyle;

Türkiye'nin son zamanlardaki elde ettiği başarının hedef olduğu belli.Nedeni terörde elde edilen başarıyı gölgelemek.Ve bu başarıda odak dağınıklığı yaratmak.Kandil ve İdlib'e odaklanmış durumdayız.Bütün imkanları bu bölgelerde yoğun olarak kullanıyoruz.Birileri bundan rahatsız.

Çevrede büyük korkuya neden olan patlamanın ardından otomobil, alev topuna döndü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yapılan incelemede, otomobilin içinde bulunan iki kişinin yanarak can verdiği saptandı.Patlamaya neyin yol açtığı araştırılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >