Hiç gitmediği Avusturya'dan trafik cezası yedi

Muharrem Şengül, hiç gitmediği Avusturya'da trafik cezası yedi.
Muharrem Şengül, hiç gitmediği Avusturya'da trafik cezası yedi.

Samsun'da filmlere konu olacak bir olay meydana geldi. Muharrem Şengül isimli vatandaş, bugüne kadar hiç gitmediği Avusturya'dan adresine gelen 350 avroluk trafik cezasıyla hayatının şokunu yaşadı.

Samsun’da yaşayan 48 yaşındaki Muharrem Şengül, hiç gitmediği Avusturya’dan adresine gelen 350 avroluk trafik cezasıyla şoke oldu.

Avusturya'ya hiç gitmedi

Türkiye ve Gürcistan çifte vatandaşı olan Muharrem Şengül, Samsun’da yaşıyor. Türkiye pasaportu ile en son 2010 yılında Libya’dan Türkiye’ye giriş yapan Şengül, Gürcistan pasaportu ile de en son 2014 yılında Türkiye’ye giriş yaparak bir daha yurt dışına çıkmadı. Şengül geçtiğimiz gün Avusturya’dan evine gelen trafik cezasıyla hayatının şokunu yaşadı. 350 avroluk trafik cezası yediğini gören Şengül, şaşkına döndü.

“Hiç gitmediğim ülkede trafik cezası yemişim”

Evine trafik cezası kağıdı geldiğinde şaka sandığını belirten Muharrem Şengül, “Yabancı bir mektup gördüm. Mektubu açında 350 avro yazdığını görünce birisinin para gönderdiğini sandım. Daha sonra Almanca bilenlere mektubu gösterdiğimde trafik cezası yediğimi anladım. En son Türkiye’ye 2014 yılında giriş yaptım. Ondan sonra da yurt dışına hiç çıkmadım. Avusturya’ya da hayatımda hiç gitmedim. Gitmeyi düşünüyordum ama artık korkuyorum. Adıma kesilen cezayı görünce kararımdan vazgeçtim. Bana gelen evrakta, hız limitinin 70 km olduğu yerden 122 km hızla geçtiğim yazıyor. Bu ceza beni huzursuz etti. Konuyla alakalı Türk yetkililere başvurdum. Bana, herhangi bir Avrupa ülkesine giriş yaptığımda tutuklanabileceğimi söylediler ve bu cezayı ödemem gerektiği söylendi.

"Aracım varsa versinler"

Ceza da az bir miktar değil. Mağdur durumdayım. Eğer benim adıma kayıtlı aracım varsa cezayı yatırayım bana aracımı versinler. Hiç gitmediğim bir ülkede bilgimin olmadığı bir araba nedeniyle ceza yedim. Hala onun şaşkınlığını yaşıyorum. Yediğim ceza, Türk parasıyla 2 bin 200 liraya denk geliyor. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Haberlerde, ‘Ankara’daki adam Gaziantep’te ceza yedi’ diye olaylar görüyordum ama uluslararası bir yerde ceza yiyen ise ilk benim sanırım” dedi.



Muharrem Şengül, 2014 yılından beri Türkiye’den ayrılmadığını ve üzerine kayıtlı başka bir araba bulunmadığını sözlerine ekledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >