İngiltere, otobüsteki Müslüman kadını konuşuyor

​İngiltere, otobüsteki Müslüman kadını konuşuyor
​İngiltere, otobüsteki Müslüman kadını konuşuyor

Otobüste düşen yaşlı bir kadının elini tutan Müslüman bir kadının fotoğrafı, sosyal medyada on binlerce İngiliz’i harekete geçirdi.

Doğu Londra'daki E17 otobüsü üzerinde 84 yaşındaki İngiliz kadının otobüsün manevrasından dolayı yere düşüp başının sıkışmasının ardından, ismi belirlenemeyen Müslüman bir kadın anında yaşlı kadına yardıma koştu.

Olaya şahit olan Hamza O Bakri o anı fotoğraflayıp, Facebook sayfasından paylaşarak fotoğrafın hikayesini anlattı.

Bakri, 84 yaşındaki bir kadının başını otobüsü kapısına sıkıştırdığını, bunu gören Müslüman bir kadının ambulans gelene kadar yaşlı kadının elinden tutup onu 20 dakika boyunca desteklediğini belirterek bunun gerçek İslam olduğunu vurguladı.

Söz konusu fotoğraf Facebook’ta 41.000’in üzerinde paylaşıldı.

Paylaşımın altına gelen yorumlardan biri şöyle: "İnsanları artık uyanmalı, savaşa neden olan din değil, siyaset ve biziz..."

Bethany Roberts ise şunları yazdı: "İnsanlar teröristlerin Müslüman olmadığını fark etmeliler. Gerçek Müslümanlar iyi insanlardır"

İslamofobik nefret suçları Londra Köprüsünde gerçekleştirilen terör saldırısından sonra beş kat arttı.

Saldırıdan üç gün sonra kaydedilen ırkçı olay sayısı 54, geçen yılın aynı saatinde günlük ortalama ise 38’di. Bu da İslamofobik saldırılarda yüzde 40’lık bir artışa işaret ediyor.

Kaynak: independent

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >