İş arayanların en çok korktuğu 3 iş görüşmesi sorusu

İşşşşad
İşşşşad

İş görüşmesine gittiğinizde sorulacağını bildiğiniz halde sizi zor durumda bırakan 3 soru;

İş görüşmesine giderken dış görünüşümüz dışında zihinsel olarak da o sürece hazırlanırsınız. Ancak ne kadar prova yaparsanız yapın iş görüşmesi sırasında bütün o provalar yalan olur. İşe alım web sitesi Totaljobs tarafından yapılan ankette tam olarak bu durum düşünülerek bir çalışma yürütülmüş ve iş arayanların en çok korktuğu 3 soruyu belirlemiş. İşte iş arayanların en çok korktuğu 3 soru;

Seni neden işe alalım? 
Cevaplanması en zor sorular arasında yer alan bu soru karşısında aslında kendinizi bir ürün gibi değerlendirmeniz gerekiyor. Ve burada kendinizi pazarlamak birinci gayeniz olmalı. Onlara ne gibi becerileriniz olduğunu açıklayın.
Seni neden işe alalım? Cevaplanması en zor sorular arasında yer alan bu soru karşısında aslında kendinizi bir ürün gibi değerlendirmeniz gerekiyor. Ve burada kendinizi pazarlamak birinci gayeniz olmalı. Onlara ne gibi becerileriniz olduğunu açıklayın.
Bize kendinizden bahsedin
Bu soruda başlamanız gereken yer aslında deneyimleriniz ve kanıtlanmış başarılarınız. Deneyimlerinizden sonra ise becerileriniz ve hobilerinize geçin. Hobilerinizi güzel bir şekilde anlatırsanız hem ortamı yumuşatır hemde iş görüşmesinde rahatlamış olursunuz.
Bize kendinizden bahsedin Bu soruda başlamanız gereken yer aslında deneyimleriniz ve kanıtlanmış başarılarınız. Deneyimlerinizden sonra ise becerileriniz ve hobilerinize geçin. Hobilerinizi güzel bir şekilde anlatırsanız hem ortamı yumuşatır hemde iş görüşmesinde rahatlamış olursunuz.
En büyük zaafınız nedir? 
Herkes bu sorudan nefret etse de klişe cevap vermekten geri durmuyor. Bu yüzden geçmişte yaptığınız hataları göz önünde bulundurup mükemmeliyetçi olduğunuzu anlatmanız gerekiyor. Bu da tutkularınıza ne kadar bağlı olduğunuzla orantılı işliyor.
En büyük zaafınız nedir? Herkes bu sorudan nefret etse de klişe cevap vermekten geri durmuyor. Bu yüzden geçmişte yaptığınız hataları göz önünde bulundurup mükemmeliyetçi olduğunuzu anlatmanız gerekiyor. Bu da tutkularınıza ne kadar bağlı olduğunuzla orantılı işliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >