İşitme engelli genci darp edenler hakkında açıklama

Agit Acun
Agit Acun

Adana'da yaşayan işitme engelli Agit Acun'u darbeden kişilerin, kick boks lisansı olduğu iddia edilmişti. Türkiye Kickboks Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, saldırganların kick boks lisansı yok.

Adana'da işitme engelli Agit Acun'u darbeden kişilerin, kick boks lisansına sahip olmadığı açıklandı.

Türkiye Kickboks Federasyonundan yapılan açıklamada, saldırganların kimliğinin araştırıldığı ve kick boks lisansına sahip sporcular olmadığının tespit edildiği belirtildi.

Agit Acun
Agit Acun

Açıklamada, Agit Acun'a kick boksçuların saldırdığı şeklinde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

  1. "Kick boks; spor ahlakına, kendisine, rakibine, hakemlere, izleyicilere ve kamuoyuna saygıya dayanan bir yaşam tarzıdır. Her ne pahasına olursa olsun, topluma ve çevresine zarar veren böylesine ahlaksız davranış sergileyen kişilerin kick boks camiası ile bir bağı yoktur. Sporun toplumsal değerleri ve kendi kuralları vardır. Bu kurallar da toplumun değer yargılarını oluşturur. Kick boksun kuralları, toplumsal değerlerin dışında düşünülemez. Değerli kardeşimize Allah'tan acil şifalar dileriz."
Agit Acun
Agit Acun
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >