İsrail: Türkiye'den o ürünleri almayacağız

Arşiv
Arşiv

İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'den tarım ürünleri ithalatını dondurduklarını açıkladı. Türkiye'den İsrail'e geçtiğimiz yıl tarım ürünü olarak 9 milyon dolarlık domates ihracatı yapılmıştı.

İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel, sosyla medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada: "Tarım Bakanı olarak, Türkiye'den tarım ürünlerinin ithalatını dondurma talimatı verdim. İki yüzlü bir şekilde İsrail'e ahlak dersi vermeye çalışan bir ülkeye destek olmayacağız." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi 4.9 milyar dolar

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre Türkiye geçen yıl İsrail'e 3.4 milyar dolarlık ihracat yaparken, bu ülkeden 1.5 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki toplam ticaret hacmi ise 4.9 milyar dolar olarak gerçekleşti.

İsrail'e yapılan ihracatta en önemli ürünler binek otomobiller, demir çelik ürünleri, izole edilmiş kablo ve teller, mücevherci eşyası ve aksamı, plastik eşyalar, konfeksiyon ürünleri, beyaz eşya, seramik ürünleri ve çimento olarak sıralanıyor.

  • İthalatımızda en önemli ürünler ise petrol yağları, propilen polimerler, siklik hidrokarbonlar, elektrik enerjisi üretim grupları ve etilen polimerler.

Tarım ihracatı düşük

Bakanlığın verilerine göre Türkiye'den İsrail'e tarım ürünleri ihracatı ise en sonlarda yer alıyor. Açıklanan listeye tarım ürünü olarak sadece domates girerken, geçtiğimiz yıl bu ülkeye 9 milyon dolarlık domates ihracatı gerçekleştirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >