Kadrolu 3 eşek törenle emekli edildi

'Kadrolu Eşekler' emekliye ayrıldı
'Kadrolu Eşekler' emekliye ayrıldı

Mardin'de belediye çalışanı olarak çöp toplama işlerinde kullanılan kadrolu eşeklerden 3’ü emekli edildi. Eşekler için düzenlenen emeklilik töreninde sevdikleri yiyeceklerden oluşan tepsi sunuldu.

Mardin’in merkez Artuklu ilçesinin “Yukarı Mardin” olarak adlandırılan tarihi bölgesinde sokakların dar olması nedeniyle İlçe Belediyesi bünyesinde çöp toplama işlerinde kadrolu olarak 40 eşek çalıştırılıyor.

Çalıştırılan 40 eşekten 3’ü çalışamayacak duruma geldiği için emekli edildi. 8 yıl boyunca kentin sokaklarında çöp taşıyan eşekler için düzenlenen emeklilik töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Törende, semerleri kırmızı kurdelelerin kesilmesiyle kaldırılan eşeklere sevdikleri yiyeceklerden oluşan tepsi sunuldu. Eşeklerin yaşamları boyunca tüm ihtiyaçlarının Artuklu Belediyesine ait barınakta karşılanacağı belirtildi.

  • Artuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kadri Toparlı, “Mardin merkez sit alanında merkepler 5-6 yaşlarında uzman arkadaşlar tarafından alınıyor. Çoğu sokağımız merdivenli olduğu için bizim işimizi kolaylaştırıyorlar. Merdivenli bütün sokakları toplatıyoruz. Uzman elamanlarımız denetiminde 8-9 yıl çalıştırılıyorlar. Daha sonra bunları hayvan barınağına çektiriyoruz. Her 3-4 yılda bir tören hazırlıyoruz. Maaş ve emeklilik hediyesi özgürlük. Bu saatten sonra çalışmayacaklar. Bütün ihtiyaçları belediye tarafından ölünceye kadar karşılanacak” dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >